Saraçoğlu'ndan ıhlamurla etkili zayıflama yöntemi! Ihlamur çayı nasıl yapılır? Aç karna...

Grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ıhlamur bitkisi aynı zamanda detoks etkisi sağlayarak zayıflamayı kolaylaştırıyor. Yağ yakımını destekleyerek kilo verme sürecini hızlandıran ıhlamur ile zayıflama formülünü sizler için açıkladık! Ihlamur çayı nasıl yapılır? Saraçoğlun'dan kilo verdirici ıhlamur çayı tarifi nedir? Ihlamur çayı zayıflatır mı? Ihlamur çayı ile nasıl kilo verilir? Aç karna ıhlamur çayı içmek zayıflatır mı? Kilo verdiren ıhlamur yöntemi...

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2019 08:10 GÜNCELLEME 10.10.2019 08:15 Diyet
Saraçoğlu'ndan ıhlamurla etkili zayıflama yöntemi! Ihlamur çayı nasıl yapılır? Aç karna...
Saraçoğlu'ndan ıhlamurla etkili zayıflama yöntemi! Ihlamur çayı nasıl yapılır? Aç karna...

Sonbahardan Kış mevsimine geçerken oluşan ısı değişimi dolayısıyla çok sayıda insanda grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalıklar kol gezebiliyor. İlaç içmekten hoşlanmayan kimselerin iyileşme sürecini hızlandırmaları için tüketebileceği bitkisel karışımlar, bu anlamda işlerine çok yarayacağı için doktorlar tarafından ilaç niyetine tavsiye edilmektedir. Papatya, melisa, biberiye, elma, rezene, kekik, kuşburnu ve ada çayı gibi bitki çaylarının satıldığı aktarlarda her derde deva olan bu karışımlar doğru kullanıldığı zaman hem şifa kaynağı oluyor hem de diyette iştahı keserek zayıflatmaya yardımcı oluyor. Özellikle de nefes açıcı özelliği olan ıhlamur, sertleşen bronşların yumuşamasını sağlayarak boğazda büyük bir rahatlama sağlar. Solunum yollarında oluşan tahrişin de önlenmesinde etkili olan ıhlamur bitkisi, alerjisi kronikleşen kimselerin en büyük mucizesidir! Sağlık açısından tepeden tırnağa kadar şifa deposu olan ıhlamuru, kilolarından kurtulmak isteyenler de elbette tüketebilir. Zayıflatıcı çaylar arasında piyasaya sürülen onlarca ürün arasında formunu tamamen doğal yollarla korumak isteyenler diyete ve sağlığa uygun bir demleme ile ıhlamur çayını rahatlıkla tüketebilir. Metabolizmanızın hızlı ve etkili bir şekilde çalışması için tercih edebileceğiniz ıhlamur çayı ile zayıflama formülünü sizlere derledik. Doğal yoldan zayıflatan: Ihlamur çayı kullanımı...

TIKLA OKU: DOKTORLAR AÇIKLADI! BEBEKLERE IHLAMUR VERİLİR Mİ?

IHLAMUR ÇAYI ZAYIFLATIR MI? IHLAMUR ÇAYININ ZAYIFLAMAYA ETKİSİ

ıhlamur zayıflatır mı

Kilolu kadınların kilo vermek amacıyla uyguladığı çeşitli yöntemler arasında sonuç alınan en etkili şey, sağlığını bozmadan vücuda uygun tercih edilen diyet türleridir. Alternatif zayıflama yöntemleri arasında geçen ıhlamur çayı, kalıcı ve sağlıklı yollarla kilo vermenizi büyük ölçüde etkileyen mucize karışımlardan biridir. Vücuttaki toksinleri dışa vurarak sindirimi düzene sokan ıhlamur, toksin atımı ile yağ yakımına zemin hazırlar. Vücutta hararet oluşturarak terleme yoluyla kilo verdiren ıhlamur, derinin rahatlamasını sağlarken sağlığın korunmasına da yardımcı olur.

Yaklaşık 25 m boyuna sahip bir ağaçta yetişen ıhlamur, Haziran ve Temmuz aylarında elde toplandıktan sonra kurutulur ve çeşitli yöntemlerden geçirilerek kullanılır.

IHLAMUR NASIL KİLO VERDİRİR? IHLAMUR ÇAYI İLE ZAYIFLAMA FORMÜLÜ

Gerek sağlık gerek kilo vermek için mutfaklardan eksik edilmemesi gereken mucize bitkilerden birisi de şüphesiz ki ıhlamurdur. Kış hastalıklarına karşı koruyucu olduğu gibi yağ yakımını da son derece destekleyen Ihlamur ile zayıflamak için doğru tüketim çok önemlidir. Sabah uyandıktan sonra aç karna ya da öğün aralarında tüketildiğinde tam bir Detoks etkisi oluşturan bitki çayı, terletici özelliklere sahip olduğundan dolayı vücuttaki toksinleri atarak fazla kilonun gitmesine katkı sağlar. Eğer tadı acı geliyor ve şekersiz içemiyorsanız, demlediğiniz çayın içine çok az miktarda şeker atabilirsiniz. Ancak biz yinede diyette şeker kullanımını önermiyoruz.

TIKLA OKU: HANGİ BİTKİ ÇAYLARI ZAYIFLATIR? KİLO VERDİREN ÇAYLARIN YARARLARI

ıhlamur çayı ile zayıflama

Marketlerde hazır olarak satılan ıhlamur bitki çayları etkisini 1 kat gösterirken aktardan satın alınan çiçek şeklindeki ıhlamurlar 2 kat daha kuvvetli ve etkilidir. Ihlamur çayı ile zayıflama formülünde bitki çayını tüketmek için herhangi bir kesin zaman dilimi yoktur. Ancak hızlı ve etkili sonucu almak için yemekten önce 1 bardak kadar tüketilmesi uygun görülür. Ayrıca sağlıklı beslenme ve düzenli egzersize devam etmeniz de çok önemlidir.

PROF. İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN  IHLAMUR İLE KİLO VERME KÜRÜ

saraçoğlu ıhlamur ile kilo verme

TIKLA OKU: YEŞİL ÇAY İLE HIZLI ZAYIFLAMA FORMÜLÜ

MALZEMELER:

5 gram Altın otu

10 tane Kuşburnu

10 gram Ihlamur

1 litre su

YAPILIŞI:

Suyun içine bıçakla çizilmiş kuşburnunu ve ıhlamuru koyup 5 dakika kaynatın. Ardından 5 gram Altınotu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. 5 dakika bittiği zaman çayı ocaktan alarak güzelce süzün. Günlük 3 defa içmek üzere 3 parçaya ayırın.

NOT: Çayı tükettikten 1 saat sonra  2 defa 1 kase çilek, frambuaz ya da ahududu tüketimi önerilir.

ZAYIFLAMAK İÇİN IHLAMUR ÇAYI NASIL DEMLENMELİ? EVDE IHLAMUR ÇAYI HAZIRLAMA...

ıhlamur demleme

TIKLA OKU: ROOİBOS ÇAYI NE İŞE YARIYOR?

Ihlamur bitkisini taze bitki olarak aktarlardan bulabilir veya hazır çay poşetleri şeklinde marketlerden satın alabilirsiniz. Bir bardak kaynar suyun içine 1 tane çay poşeti  veya  bir tatlı kaşığı kadar taze ıhlamur koyulur. Ortalama 20 dakika kadar demledikten sonra çay süzülür ve içine bir miktar bal ilave edilir. 1 su bardağı kadar ıhlamur çayının 15 kcal'a denk geldiği bilinmektedir.

NOT: Ihlamur çayını yalnız başına tüketirseniz zayıflayamazsınız ancak diyet programı ile beraber tüketildiği zaman kilo verdirir. Doktor onayı almadan uygulamayınız.

EVDE LİMONLU IHLAMUR ÇAYI TARİFİ:

MALZEMELER:

3 dilim limon

3 tutam ıhlamur

3 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

Çaydanlıktaki demliğin içine ıhlamur yapraklarını koyun. Dilimlenmiş limonları ilave edip üzerine sıcak su dökün. Hazır hale gelen ıhlamur çayını 5 dakika demleyin. Demleme sonrasında fincana döküp afiyetle tüketin...

Limonlu ıhlamur çayı tarifi

BEKLETİLMİŞ IHLAMUR ÇAYI İÇİLİR Mİ? IHLAMURUN ZARARI VAR MI?

Sadece ıhlamur çayında olmayıp diğer demlenip bekletilen çaylarda da olduğu gibi sonrasında tüketim hiç sağlıklı değildir. Bunun için kaynatmak yerine sıcak suda demlenmesi daha doğru olacaktır. 1-2 saat boyunca bekletilen ıhlamur çayı içerisindeki faydalı vitamin ve mineralleri yitirmiş olacak toksik özellikler oluşacaktır.

BOĞAZ AĞRISINA IHLAMUR TARİFİ:

MALZEMELER: 100 gram ıhlamur, 1 tam limonun yarısı, su.

YAPILIŞI: Demlikte bir güzel kaynattığınız ıhlamurun demini alması için bir müddet bekleyin. Ardından için bol limon sıkıp afiyetle için.

IHLAMURU SAKIN BÖYLE İÇMEYİN! IHLAMURU BÖYLE İÇERSENİZ...

Demlenmesi süresi uzun tutulan ıhlamur çayı, verdiği koku ve renk ile ne kadar cazip gelse de içindeki faydalı besin değerleri ortadan kaybolmaktadır. Kaynama sırasında giderek yok olan ıhlamuru en fazla 7-8 dakika arası demleyin. Demlenen ıhlamur bitmek üzere iken yeniden yararlanabilmek düşüncesi ile üzerine su ekleyip tekrar tekrar aynı ıhlamur çayını içmeyin.

Daha sağlıklı olduğu için aktardan alacağınız ıhlamurun tozlarının gitmesi için elinize aldığınızda güzelce sıkıp süzgece koyun ya da sudan geçirerek tozları arındırın.

Ihlamur çayı nasıl yapılır

IHLAMUR İLE BANYO NASIL YAPILIR? KİLO VERDİREN IHLAMUR BANYOSU...

Yalnızca ağızdan içerek değil deri yoluyla da vücudunuza geçmesini sağlayacağınız ıhlamur ile zayıflatıcı etkiyi görebilirsiniz. Yarım litre kadar kaynayan suya 100 gram ıhlamur koyup üstü kapalı şekilde 2 saat bekletilir. Sıcak su koyulacak olan küvete karışım dökülür ve haftada 2-3 kez yarım saat uygulanır.

NOT: Ihlamurun zayıflatıcı etkisinden yararlanmak istiyorsanız banyo şeklinde değil, içecek olarak tüketmenizi öneririz. Aksi takdirde ıhlamur banyosunda israf olacak ve banyoya nimet sokmuş olacaksınız. Dolayısıyla ıhlamuru bitki çayı içmeniz daha doğru bir davranış olacaktır...

AYVA YAPRAKLI IHLAMUR ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kış mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden biri olan ayvanın tıpkı kendisi kadar çekirdeği de ayrı bir nimet! Özellikle de kadınların regl dönemlerinde sancılarını azaltmaya yarayan ayvalı ıhlamur çayını evinizde çok pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Ihlamur ve ayva yaprağından çayı şu şekilde hazırlayabilirsiniz:

Ayva yapraklarını bir yere serip kuruttuktan sonra kutuya koyup bir avuç ıhlamurla beraber 6-7 ayva yaprağını süzgeçte iyice yıkayın.. 1 litre suyu kaynatıp ıhlamurlar rengini verince  bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Ertesi gün kaynatınca rengi daha da kırmızılaşacaktır. İçine 1 dilim limon koyabilirsiniz.

IHLAMURA KARANFİL ATARSANIZ...

Alternatif zayıflama formülleri arasında yer alan ıhlamur bitkisi, sindirim sistemi üzerinde ciddi bir katkısı vardır. Terleme ile kilo vermeye yardımcı olan ıhlamur çayına karanfil atarsanız sinirlerde daha etkili olacak ve sakinleşmenizi sağlayacaktır.

IHLAMUR NASIL SAKLANIR? IHLAMUR SAKLAMANIN PÜF NOKTALARI

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR