26 kilo veren Zerrin Özer yeni haliyle şaşırttı!

Fazla kilolarından şikayetçi olup istedikleri görünümü elde etmeye çalışan ünlülerin uyguladıkları diyeti sizler için yakından ele aldık. İşte Prof. Ender Saraç'tan ünlüleri zayıflatan diyet...

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2019 09:33 GÜNCELLEME 15.02.2019 15:31 Diyet
26 kilo veren Zerrin Özer yeni haliyle şaşırttı!
26 kilo veren Zerrin Özer yeni haliyle şaşırttı!

Prof. Dr. Ender Saraç, bir zamanlar 109 kilo olan Zerrin Özer'i diyabeti ve yüksek tansiyonu olmasına rağmen nasıl zayıflattığını anlattı. İlk önce vücudundaki yağ, su ve kas miktarını belirleyerek, düzenli bir beslenme alışkanlığı kazandırmak için sağlam bir diyet listesi ve spor yapması önerildi.

ZERRİN ÖZER NASIL KİLO VERDİ?

Ünlü şarkıcı Zerrin Özer, ağırlıklı olarak az yağlı protein, bolca yeşillik, sebze ve bakliyat tüketimine özen gösterdi. Her gün bol bol sıcak su ve bitki çayı içti.

Bazen kahvaltılarda yağsız süt veya yoğurt ile kahvaltı etti. Değişiklik olması bakımından bazen de tam buğday veya çavdar ekmeği ve peynir yedi. Vücudunu tanıyarak ona göre bir beslenme şekline devam etti. Beslenme programında tarçın, zencefil, zerdeçal ve keten tohumu tüketti. Hamur işlerini yok denecek kadar az tüketip, her gün 2 lt. sıcak su ile en az 4 bardak yeşil çay tüketti. Her gün 1- 1,5 saatte spor yapmayı ihmal etmedi.

ÖRNEK DİYET LİSTESİ

1) KAHVALTI:  2 ince dilim kızarmış tam buğday ekmeği, 3 parmak yağsız taze peynir, 6-7 adet saplarıyla beraber bol limonlu maydanoz. 

ARA: 1 adet kivi. Tüketirken üzerine bol tarçın atılacak.

ÖĞLE: 1 kase mercimekli tavuk çorbası.( Bol limonlu) 1 söğüş domates, 2-3 adet haşlanmış kabak.

ARA: 3-4 kaşık light yoğurt, bol tarçın.

ARA: 3 ceviz içi ,1 yeşil elma.

AKŞAM: 4 kaşık az sıvı yağlı, bol soğanlı, sarımsaklı bulgur pilavı,1 porsiyon zeytinyağlı taze fasulye, Söğüş yeşillik.

GECE: 3-4 adet kuru kayısı

2) KAHVALTI: 4-5 kaşık katkısız müsli, 1 bardak ılık light süt, 1.5 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu, Üzerine bolca toz tarçın serpilecek.

ARA: 1 tane yeşil elma.

ÖĞLE: 1 kase sulu, bakliyatlı sebze yemeği Söğüş yeşillik.

ARA: 3 adet tarçınlı, kepekli bisküvi

ARA: 8-9 adet tuzsuz fındık, 1 kase çilek (Çilek yoksa buruk bir taze mevsim meyvesi tüketilebilir.)

AKŞAM: 1 porsiyon ızgara, beyaz etli küçük bir balık, bol roka, tere, sivri biber gibi bol limonlu yeşil salata, Izgara sebze.

GECE: 3 adet kuru kayısı.

YORUMLAR 3
  • Vatandaş-Angara 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapalım yani, mansiyon mu verelim boğazını biraz tuttu diye?
    Cevapla
  • Songül 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi mide küçülmeden sonra zayifliyorlar bence. Kadın neredeyse benim yaşımda benim metobolizma durmak üzere yaşımdan dolayı maşallah bunlarınki 50 yaşından sonra tay gibi hızlanıyor ☺
    Cevapla
  • Sevdiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen deniz seki fatih urek zerrin ozer nur yerlitas hepsi mide kucultme ile zayifladi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR