Diyette ne yemeli, ne yememeli? Kilo vermeyi zorlaştıran hatalar
Kilo verme konusunda kararlı olan ama vücudu tanımadan uygulanan bazı beslenme hataları kilo almayı kolaylaştırabilir. Diyette en sık yapılan bilinmeyen hataları sizler için bir araya getirdik. Peki diyette ne yemeli, ne yememeli? İşte diyette sağlıklı beslenme önerileri...
ABONE OLSıfır beden olup fit bir görünüme sahip olmak isteyen kadınların gaza gelerek uygulamaya çalıştığı diyetlerden olumlu bir sonuç elde edebilmesi için ilk önce kendi vücudunu tanıyıp ona göre beslenmesi gerekir. Kişiye özel uygulanmayan diyetler, kilo verdirmenin aksine kilo alımına neden olabilir. Halk arasında duyulan yalan yanlış bilgiler yerine metabolizmaya yönelik gerçekleştirilen diyetler, sizi bu isteğinize kavuşturabilir. Peki diyet yaparken nelere dikkat edilmeli? Doğru diyet nasıl yapılır? Diyette en sık yapılan hatalar neler?
DİYET YAPANLAR HANGİ ÖĞÜNLERDE NELERİ YEMEMELİ?
Kahvaltı:
Özellikle de çalışan kişiler akşamından bir şeyler hazırlanmaya üşendikleri zaman sabah işe giderken kahvaltı için açma ya da poğaça gibi hamur işlerini tercih eder. Ancak bu besinlerin içerisindeki protein miktarı oldukça az olduğu için çabuk acıktırır. Kahvaltı öğününde şekerli besinlere yer vermek glikozu hızlandırır. Bu nedenle şekerli yiyeceklerden de uzak durmalısınız. Eğer kahvaltıda simit yiyecekseniz yanında muhakkak peynir de yemelisiniz.
Öğle:
Karbonhidrat ağırlıklı olan pilav, makarna ve börek gibi yemekler öğle menüsünde tüketildiği zaman yorgunluk ve uykuyu beraberinde getirecektir. Dolayısıyla doğru dengelenmiş besinleri tercih etmekte fayda var.
Ara öğün:
Genelde çay saatlerinin olmazsa olmazı olan kek, börek, tatlı gibi ara öğünler kalorili yiyeceklerdir. Bu gibi besinlerin tüketimi de uzun sürede fark ettirmeden kiloya ve yağa dönüşür. Ofiste de hareketsiz kalınca çok daha fazla kalori almış olursunuz.
Akşam:
Öğlen az miktarda tüketilen karbonhidrat grubu, akşam öğününde çok kısıtlı tüketilmelidir.
DİYETTE SIK DÜŞÜLEN HATALAR NELER?
1- UZUN SÜRE BİR ŞEY YEMEMEK
Hızlı bir şekilde zayıflamak için yapılan yanlışlardan biri de öğün atlamak veya uzun süreli aç durmaya izin vermektir. Yemek yedikten sonra kendini gösteren metabolizma besinleri sindirmek için enerji harcar.
Öğün atlamak ya da hiçbir şey yememek metabolizmanın yavaş çalışmasına neden olur. Bu hatalı davranış tam tersi etki oluşturarak zayıflamayı önler.
2- EKMEĞE YER VERMEMEK
Karbonhidratlı ve ekmekli yiyeceklerin tüketilmesi sağlıklı bir diyet için önerilmez. Ama ekmeği tamamen hayattan çıkarmakta olumsuz sonuçlara neden olabilir. Ekmek yememeye karar veren kişi, karnını tok tutması için farkında olmadan makarna ve bulgur gibi karbonhidratı yüksek olan yiyeceklere yönelebiliyor.
Ekmekle beraber tüm karbonhidrat beslenme gruplarından vazgeçilmesi ise kas kaybı riskini beraberinde getiriyor. Dolayısıyla burada dikkat edilmesi gereken şey tüketim miktarıdır.
3- ÖDEM YAPMASIN DİYE AZ SU TÜKETMEK
Su içmenin ödem yaptığına dair bilinen yanlış bilgilerin tersine, gerektiği miktarda tüketilen su ödemi engeller.
4- LİGHT ÜRÜNLERİN KİLO ALDIRMADIĞI DÜŞÜNCESİ
Marketten abur cubur bir şey alınacağı zaman daha az kalorili olduklarını düşünerek light ürünlerini abartmak, bilinçsizce yapılan hatalardandır. Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek tüketmek, karbonhidrat alımını arttırır. Kepekli ekmek tüketmenin tek yararı kan şekerinin daha yavaş yükselmesi ve fazladan lif alımıdır.
-
Ece 5 yıl önce Şikayet Etİlk söylediğiniz günümüzde artık değişti karatay da bir çok dr de az öğün yenilip öğün dışı hiçnir şey yenilmemesi i öneriyor artık intermittent fasting de aynı şekilde karbonhidratları kesme hususuna drğincek olursam da isteseniz de kesemezsin bütün sebzeler meyveler ve baklagiller karbonhidrat zaten kesilmesi gerekenler ekmek makarna beyaz pirinç gibi glisemik yükü yüksek olan karblar bunun sebebi de vücutta insülin saşgılatacsğı iöin yağ yakımını yavaşlatacaktırBeğen Toplam 4 beğeni