Kalça eriten kolay ve etkili hareketler

Pantolon giydiğinizde kalçalarınızın sırıttığını düşünüyor ve bu görünümden rahatsız oluyorsanız evinizde uygulayabileceğiniz en etkili kalça eritme hareketlerini sizler için derledik...

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2019 12:43 GÜNCELLEME 07.01.2019 12:49 Diyet
Kalça eriten kolay ve etkili hareketler
Kalça eriten kolay ve etkili hareketler

Fazla kilolarınızdan şikayetçi olup, bunu 'yemekten kısarak' vermek istemiyorsanız düzenli egzersiz uygulamak en idealidir. Erkek ve kadın vücuduna göre değişkenlik gösterebilen bölgesel zayıflama egzersizlerinde hangi bölümden memnun değilseniz orayı eritmeye yönelik egzersizler yapmak daha uygun olacaktır. Kadınlarda alınan kilolar ise genelde direkt olarak kalçaya gittiğinden dolayı kalça eritme egzersizlerini sizler için detaylı anlattık.

1. KALÇA KALDIRMA EGZERSİZİ

kalça kaldırma

Yukarıdaki görüntüde olduğu gibi en az 5 saniye bu pozisyonda durun. Zaman ilerledikçe 5 saniyeyi 15'e kadar çıkarın.

kalça kaldırma egzersizi

Yavaş bir şekilde dizinizi düzleştirin ve bacakları yere koyarak hareketi tekrarlayın.

2. İÇ KALÇALARI ERİTEN HAREKET

iç kalça yağları incelten hareket

Fotoğraftaki gibi oturduktan sonra sağ ayağınızı sol elinizle 5 saniye tutarak bu hareketi 5 defa uygulayın. Hareket bittikten sonra aynısını diğer ayağınız için yapın.

3. TEKMELİ HAREKETLER

kalça eritme

Birinci şekildeki gibi oturduktan sonra ayaklarınızı belli oranda kaldırıp 5 saniye tutun. Aynı işlemi diğer ayağınızla da yapın.

4. MİDİLLİ TEKMESİ

kalça eriten hareketler

Kollar ve dizler zemin üzerine basacak şekilde durun. Ardından sırtı dik tutarak sol kalçayı resimdeki gibi kaldırıp 5 saniye bekleyin. Bekledikten sonra ayağınızı indirin ve diğerinde de aynısını uygulayın.

5. BALE KALÇASI

evde kalça eritme hareketleri

Uzun bir sopa ya da demiri tutup, sağ bacağınızla parmak ucunda durarak kaldırın. Sol ayakla topuğu dengede tutarak 25 cm yukarıda tutup 5 saniye bekleyin. Başlangıçta 5 defalık uygulayacağınız hareketi sonra 20'ye çıkarın.

6. KALÇA SANDALYESİ EGZERSİZİ

kalça eritme egzersizleri

Duvara dayanmış bir vaziyette kalçayı yere paralel şekilde vücudu aşağı indirin. 30 sn. ila 2 dakika arası böyle durun.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR