Masa başı çalışanların kilo almaması için dikkat etmesi gerekenler

Yapılan araştırmalarda, ofis çalışanlarının neden çabuk kilo aldığı gözlemlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2019 14:27 GÜNCELLEME 13.01.2019 14:28 Diyet
Masa başı çalışanların kilo almaması için dikkat etmesi gerekenler
Masa başı çalışanların kilo almaması için dikkat etmesi gerekenler

Günümüzde masa başı çalışanların en büyük sorunu, hareketsizlikten kaynaklanan kilo artışıdır. Ofis çalışanlarının bu sorununu ele alan bilimsel bir araştırmada, senede en az 3 kilo zayıflatan yöntem bulundu.

ofiste diyet

Avrupa Önleyici Kardiyoloji Dergisi'nde yayınlanan verilere göre, 46 farklı çalışma ortamında 1000'i aşkın kadın ve erkek çalışan ele alındı. Yaş ortalaması 33, ağırlıklarının ortalaması ise 65 olan çalışanlardan bir gruba ayakta çalışmaları diğer gruba da oturarak çalışmalara devam etmesi istendi.

Beslenme düzeyleri aynı olan bu insanlar arasında 1 sene geçtikten sonra ayakta çalışanların 2.5 ila 3 kilo kaybettikleri görüldü. Oturarak çalışma ile ayakta çalışma arasındaki kcal kaybetme açığının ise dakikada 0.15 olduğu gözlemlendi. 

masa başı diyeti

Ayakta çalışanların kilo vermelerinin haricinde kas kütlelerinde artış olduğu görüldü.  Profesör Francisco Lopez-Jimenez, "Ayakta çalışanlar sadece daha fazla kalori yakmakla kalmayıp, ek kas aktivitesini daha düşük kalp krizi, vuruş ve diyabet oranları ile bağlantılı olduğu için ayakta kalmanın faydaları kilo kontrolünün ötesine geçebilir" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR