Karın sıkılaştıran Crunch egzersizi nedir? Faydası neler?

Sıkı ve yağsız bir karna sahip olmaya yarayan en etkili spor egzersizleri arasında olan 'Crunch' hareketi oldukça basittir. Hemen kavrayabileceğiniz ve yaptığınızda işinize yaradığını göreceğiniz 'crunch' hareketinin nasıl yapıldığını sizler için düzenledik.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2019 08:08 GÜNCELLEME 27.04.2019 09:58 Diyet
Karın sıkılaştıran Crunch egzersizi nedir? Faydası neler?
Karın sıkılaştıran Crunch egzersizi nedir? Faydası neler?

Hangi bölge için hangi hareket uygulamanın yararlı olduğunu araştırdığınızda karın kası yapan en etkili hareketlerden birinin 'Crunch' olduğunu göreceksiniz. Tek başına uygulamanın yetersiz olduğu ama farklı bir hareketle beraber uygulandığında işe yarayan karın kası hareketini 2 ya da 3 günde bir yapmanız yeterlidir.

KARIN SIKILAŞTIRAN 'CRUNCH' HAREKETİ

Başlangıçta vücudunuz ham olacağından dolayı alışmanız biraz sürebilir. Ancak düzenli uyguladığınızda ve karın bölgesindeki değişimi fark etmeye başladığınızda daha sık yapmak isteyeceksiniz. 

crunch hareketi nasıl yapılır

Crunch egzersizinin yapılışı:

İlk önce düz bir zemine sırtüstü yatın ve dizlerinizi kırın. Ardından ayaklarınızı topuklarınızın üstünde duracak gibi hafifçe kaldırın. Elleri başın altında iken gövdedeki kürek kemikleri havaya kalkacak gibi doğrulun. Burada dikkat etmeniz gereken kemiklerin tamamen havada durması ve ayakların yerden kalkmasıdır.

Crunch egzersizinin faydaları:

- Sıkı bir karına sahip olmaya yardımcıdır.

- Karın bölgesinde biriken yağların kasa dönüşmesini sağlar.

- Direkt olarak kasları çalıştıran en etkili hareketlerdendir.

- Fit bir görünüm için oldukça faydalıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR