Köfte kilo aldırır mı? Diyet yaparken köfte yenir mi?

Enfes tadıyla vazgeçilmesi zor olan köfte, her mutfakta sıklıkla yapılan yemeklerden bir tanesidir. Peki akşam yemeklerinde köfteyi az yesek bile kilo alır mıyız? Diyetteyken köfte yenir mi? Kilo aldırmayan köfte nasıl yapılır? İşte diyette köfte tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2019 08:18 GÜNCELLEME 15.05.2019 10:25 Diyet
Köfte kilo aldırır mı? Diyet yaparken köfte yenir mi?
Köfte kilo aldırır mı? Diyet yaparken köfte yenir mi?

Akşam sofralarının vazgeçilmez menüsü olan köfte-patates-pilav, herkes tarafından bilinen ve severek yenilen bir yemektir. Lezzetiyle gönüllerde taht kuran köfteyi, yemek içlerinde ya da yazın piknik yaparken cızbız köfte olarak ekmek arasında tüketmek isteyebilirsiniz. Peki yüksek kalori ve protein içeren köfteler diyet esnasında da yenir mi? Köfte yemek kilo aldırır mı? İşte yanıtı...

KİLO ALDIRMAYAN KEPEKLİ PİDE TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

köfte nasıl yapılır

Fazla kilolarından şikayetçi olup diyet yapmak isteyen kimselerin nefisleriyle savaştığı en zor anlar, et ve et ürünlerine karşı kendilerini uzak tutmaya çalışmalarıdır. Peki köfte yemenin diyette bir yolu yok mu? Elbette var, canınız çok çektiyse bazı ölçülere dikkat ederek diyeti bozmadan köfte yemeye devam edebilirsiniz.

Bunun için dikkat etmeniz gereken noktalar:

- Diyet boyunca tüketeceğiniz köfteleri mutlaka ızgara üzerinde pişirin.

- Köftenin boyutu kaloriyi direkt olarak etkileyeceğinden dolayı sakın abartıya kaçmayın. (En fazla üç adet köfte yenilebilir)

- Köftenin harcını hazırlarken yüksek kalorili malzemeler kullanmaktan kaçının.

- Fazla miktarda yağ kullanmamaya gayret edin.

DİYETTEKİLER KÖFTEYİ NASIL YEMELİ?

diyet köfte tarifi

DİYET KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER:

250 gram yağsız kıyma
1 adet küçük boy soğan
Yarım su bardağı yulaf kepeği
1 adet yumurta akı
1 tutam maydanoz
1/4 kimyon
Biraz tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Maydanoz ve soğanları incecik şekilde kıyın ve tüm malzemeleri kıymaya katın. Elinizde güzelce yoğurduktan sonra yağsız tavada ya da ızgarada pişirin. Malzemelerin arasında kullanacağınız yulaf kepeği tok tutacağı için öğle ya da akşam beslenme programınızda bu tarifi tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR