Su içmek kilo aldırır mı? Zayıflamak için günde kaç litre su içilmeli? Gece su içerseniz...

İnsanın yaşamını sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu yiyecek ve içecek gibi iki temel gıdadan biri olan su, vücudun ihtiyacını karşılayabilmesi için günlük 2 litre kadar alınmalıdır. Peki fazla ya da az su içmek zararlı mı? Az su içmek hangi hastalıklara neden olur? Çok su içmek zayıflatır mı? Su kilo mu aldırır yoksa kilo mu verdirir? Gece su içmek sakıncalı mı?

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2020 14:58 GÜNCELLEME 02.04.2020 15:07 Diyet
Su içmek kilo aldırır mı? Zayıflamak için günde kaç litre su içilmeli? Gece su içerseniz...
Su içmek kilo aldırır mı? Zayıflamak için günde kaç litre su içilmeli? Gece su içerseniz...

Vücudun ihtiyaç duyduğu kadar ki ölçüden fazla ya da az su tüketmek, pek çok sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir. 1 günde 1500 kalori alan kişinin en az 1,5-2 litre su içmesi gerekir. Eğer bu kişi sık sık terliyorsa, spor ya da egzersiz hareketleri uygulayarak vücudunda sıvı kaybına neden oluyorsa daha fazla su içmelidir. Günlük alınması gereken sıvı miktarının yeterli olup olmadığını anlamak için idrarın rengine ve miktarına bakmak gerek. Az miktarda olup koyuysa idrar, sıvı yetersizliği var demektir. Her gün 7-8 kere tuvalet ihtiyacını karşılamak, idrarın soluk ya da berrak bir hal olması sıvı tüketimi için idealdir. Vücudun sıcaklığını dengelemeye yardımcı olan su eklem bölgelerinin doğru ve sağlıklı çalışmasına katkı sağlarken içeride biriken zararlı toksinleri dışarı atarak derinlemesine temizlik sağlar. İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu su miktarı yaklaşık 2 litreyi bulmaktadır. Bunun için özellikle de uyumadan önce ve kalktıktan sonra 1 bardak su içmelisiniz.

METABOLİZMA HIZLANDIRAN SULU KARIŞIMLARIN TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

su içmenin faydaları

ÇOK SU İÇMEK KİLO VERDİRİR Mİ?

Sporsuz ve egzersiz hareketsiz tek başına içilen suyun bilinen bir kilo verdirici etkisi yoktur. Ancak diyet yaparken en az 1,5 litre suyun vücuttaki toksinleri uzaklaştırması bakımından faydalı olduğu bilinmektedir. Bol miktarda içilen su, karnı şişireceğinden dolayı fazla yeme isteğinin de önüne geçecektir.

1 HAFTADA 7 KİLO ZAYIFLATAN SU DİYETİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

su içmek kilo verdirir mi

KİLO VERMEK İÇİN NE ZAMAN SU İÇİLMELİ?

Biraz öncede bahsettiğimiz gibi su tüketimi aç karna yani yemek yemeden önce olmalıdır. Yemek aralarında içilen su ise kilo vermenin aksine iştah açabilir. Zengin lifli yapıya sahip besinlerin sıvı ile beraber tüketilmesi lifi şişirecek ve daha da hacimli hale gelmesine yol açacaktır.

AZ SU İÇMEK ZARARLI MI? NEDEN OLDUĞU RAHATSIZLIKLAR VAR MIDIR?

Fazla ya da az sıvı tüketimi ile vücutta birtakım problemlere neden olur. Peki su içmeyi sevmediği için yeterli miktarda sıvı alamayan kişilerde hangi sorunlar görülür? İşte yetersiz su tüketiminin neden olduğu rahatsızlıklar şöyle:

yetersiz su tüketimi

- Kilo artışı: Yeterince su içilmediği zaman bağırsakların ve sindirim enzimlerin çalışma temposu yavaşlar. Sindirim sistemi de yavaşladığı zaman kişi kilo almaya müsait hale gelir.

- Kabızlık: Sindirim zorlaşarak kabızlık sorunu ortaya çıkar.

- Kas ağrıları: Düzenli olarak egzersiz uygulayan kişinin sıvı tüketmesi daha çok önemlidir. Eğer yeterli sıvı alınmazsa kaslarda biriken laktik asidin vücuttan atılamaz ve kas ağrıları görülür.

- Cilt kuruması: Gün içerisinde yeterli su içmeyen bireylerin cilt sağlığı bozulur ve esneklik kaybı yaşayarak erken yaşlanma problemlerini beraberinde getirir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR