Hem sağlıklı hem kalıcı zayıflatan yoğurt ile hurma diyeti

Sağlık açısından inanılmaz faydaları bulunan ve Kuran-ı Kerim'de adı geçen hurmayı güçlü kalsiyum kaynağı olan yoğurt ile beraber tükettiğinizde kısa zamanda kilo verebilirsiniz. Tamamen sağlıklı ve doğal yollarla kilo verebileceğiniz hurma-yoğurt diyetindeki püf noktaları ve nasıl zayıflayabileceğinizi sizler için derledik. Peki hurma ve yoğurdu beraber yemek gerçekten kilo verdiriyor mu? Hurma ve yoğurtla nasıl kilo verilir? İşte en sağlıklı yoğurt ve hurma diyeti...

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2019 08:01 GÜNCELLEME 24.09.2019 08:18 Diyet
Hem sağlıklı hem kalıcı zayıflatan yoğurt ile hurma diyeti
Hem sağlıklı hem kalıcı zayıflatan yoğurt ile hurma diyeti

Kuran-ı Kerimde adı geçen ve şifa dolusu bir meyve olan hurmanın insan vücudu açısından sayılmayacak kadar çok faydası vardır. Pek çok yerde kendisinden bahsedilen hurma ile ilgili ayetlerden birisi de, ''Asmalı ve asmasız bahçeleri, hurmaları ve tadları farklı ekinleri, zeytinleri ve narları -birbirine benzer ve benzeşmez -yaratan O'dur. Ürün verdiğinde ürününden yiyin ve hasad günü hakkını verin; israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez.'' En'am Suresinin 141. ayetinde geçmektedir. Günlük hayatta yaşanan çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiği bilinen hurma, sağlıklı olmasının yanı sıra tok tutucu özelliği sayesinde kilo vermeyi de kolaylaştırıyor. Yoğurtla beraber tüketildiği zaman daha da etkili hale gelen hurmayı bir çeşit diyet meyvesi olarak da tüketebilirsiniz. Hem sağlık hem de kilo verdirmede olumlu etkileri olduğu bilinen hurmayı beslenme programınıza dahil ederek kilo verme sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz. Peki hurma ve yoğurt ikilisi nasıl tüketilmeli?

SADECE HURMA İLE ZAYIFLAMA YÖNTEMİ İÇİN TIKLAYIN

yoğurt ve hurma ile diyet

HURMA VE YOĞURT DİYET LİSTESİ

Sabah kahvaltısı:

1 kase light yağsız yoğurt ve 7 adet hurma (çok az miktarda tarçın ile)

Öğlen yemeği:

1 kase light yağsız yoğurt ve 7 adet hurma (çok az miktarda tarçın ile)

Akşam yemeği:

1 kase light yağsız yoğurt 7 adet hurma (çok az miktarda tarçın ile)

TIKLA OKU: HURMA ŞEKERİ NEDİR, HURMA ŞEKERİ TARİFİ

hurma ve yoğurt ile zayıflama

YOĞURT VE HURMA İLE DİYET NASIL YAPILIR?

Kilo verdirici hurma ile yoğurt diyetinde her gün 21 adet hurma tüketmelisiniz. Ayrıca yağsız bir şekilde satın aldığınız yoğurttan da 3 kase yemeye gayret göstermelisiniz. 1 hafta boyunca uygulayacağınız bu kür ile 5 kilo verme hedefini tutturma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

3 öğün sabah, öğle ve akşam olmak üzere 1 kase yoğurt ve 7 adet yaş hurma yenilmesi gerekiyor. Bunların haricinde bir şey tüketmediğiniz takdirde tartıda çıkacak olan sonucu heyecanla bekleyebilirsiniz.

Hurma ile yoğurt diyetinde tüketeceğiniz yoğurt, karnınızı tok tutacak hem de vücudunuza protein kazandırmış olacaktır. Hurma ise içerisindeki liflerle hazmı kolaylaştıracaktır. Eğer hurmanın kilo verdirici özelliğinden faydalanmak istiyorsanız, yaş olanlarını tüketmelisiniz.

TIKLA OKU: HURMA TOZU VE HURMA SUYU İLE İLGİNÇ ZAYIFLAMA METODU

hurmanın faydaları neler

ENFES HURMALI YOĞURT TATLISI 

MALZEMELER:

Tabanına:

2 su bardağı sarı leblebi (Havanda iyice dövülmüş)
1.5 yemek kaşığı hurma özü
1 yemek kaşığı tereyağı

Dolusuna:

4 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı toz jelatin 
5 yemek kaşığı ılık su
1 su bardağı yağsız taze köy peyniri
2 yemek kaşığı hurma (İnce doğranmış) 
2 yemek kaşığı hurma özü

Arasına ve üstüne:

7-8 tane çilek (Halka doğranmış)
2 tane kivi (İnce dilimlenmiş)
Taze nane yaprakları

Hurmalı yoğurt tatlısı

YAPILIŞI:

Hurmalı yoğurt tatlısını yapmak için ilk önce leblebileri tozlaştırıp tereyağla beraber kavurun. Kek kalıbını güzelce yağladıktan sonra kavrulmuş leblebi karışımına hurma özünü koyup tabana sert bastırın. Yoğurt ile şekeri güzelce karıştırdıktan sonra sıcak su ve jelatini bardakta karıştırın. Leblebiden yaptığınız tabanı yoğurtlu karışıma döküp sert bir hal alana kadar 1 saat boyunca buzlukta dinlendirin.

Hurma ve özlerini taze peynir ile karıştırma kabına alıp mikserle krema haline getirin. Bu esnada elma suyu kullanabilirsiniz. Hurmalı karışımı yoğurt tatlısına ilave etmeden önce çilek ve kivi dilimlerinin yarısını donuk olan yoğurda koyun. Daha sonra kalan meyveleri ekleyip nane yapraklarıyla süsleme yapın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra afiyetle tüketin.

TIKLA OKU: ZAYIFLAMAK İÇİN YAŞ HURMA MI KURU HURMA MI?

Hurma ve yoğurt diyeti

HURMA- YOĞURT DİYETİNE ALTERNATİF: HURMA İLE SU DİYETİ

Herkesin bünyesi aynı derecede olmadığı için kimileri hurma ve yoğurt ikilisini severek tüketebilir iken kimileri hurma ve yoğurdu aynı anda kaldıramayabilir. İşte tamda bu durumda hurmadan umudunuzu kesmemek adına alternatif hurma-su diyetini tercih etmek olacaktır. Bu diyet programında uyulacak tek kural öğle ya da akşam yemekleri öncesinde hurma ve su tüketmektir.

Hurma sayısı 7 önerilse de su içerisinde bekletilmiş hali ile uygulanmalıdır. Bu diyeti yaparken şeker, tuz, beyaz ekmek gibi kilo yapıcı besinleri yememeye gayret göstermelisiniz.

Hurma su diyeti

HURMANIN FAYDALARI NELER? NEDEN HURMA YEMELİYİZ?

- Hurma tüketmemiz için en önemli sebeplerin başında, Kuran-ı Kerimde şifalı olması yönüyle adı geçen bir meyve olması ve Peygamber Efendimiz (SAV)'in bizlere önermesi gelir.

- Özellikle lohusa döneminde bol miktarda tüketilmesi gereken hurma, annenin sütünü arttırmaya yardımcı olur.

- Metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar. Böylelikle daha kolay kalori yakmış olacaksınız.

- Rahim kaslarını güçlendirerek doğum sancılarını azaltır.

- Yüksek lifli yapısı ile bağırsak ve rahim kanseri riskini azaltır.

- Sindirimi kolaylaştırarak kabızlığa karşı oldukça etkilidir.

hurmalı ve muzlu smoothie tarifi

ŞEKERİN YERİN GEÇEN HURMA İLE MUZLU SMOOTHİE TARİFİ

MALZEMELER:

200 ml.az yağlı süt

1/2 tane muz

(60 gram )3 tane hurma

2 tane tam ceviz

10 gram yulaf kepeği

HAZIRLANIŞI:

Hurmalı ve muzlu smoothieyi yapmak için hurmanın çekirdeklerini çıkartıp minik küpler haline getirin. Muzu güzelce dilimleyin ve cevizi küçük parçalara ayırın. Az yağlı süt, yulaf kepeği, muz, hurma ve bütün ceviz parçalarını blenderdan geçirip yoğurt kıvamı almasını bekleyin. Daha sonra bekletmeden afiyetle tüketin.

YORUMLAR 2
  • Vesile 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu diyeti uyguladım çok gereksiz bir diyet bunun yerine bir çok şey yiyebilirsiniz 7 tane hurma 250 kalori bulunduruyor bence kesinlikle uygulamayın
    Cevapla
  • kerim özdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber Efendimiz aleyhisselam bir oturuşta 5 taneden fazla hurma yemezmiş. günde iki kez biri gündüz biri akşam olmak üzere yemek yediğini de düşünürsek günde en fazla 10 (5+5) hurma ediyor. sağlık için bu daha uygun olur.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR