Salçalı makarna kilo aldırır mı? Akşam yemeği için sağlıklı ve az kalorili makarna tarifi

Kilo aldırır düşüncesiyle uzak durmaya çalıştığımız en lezzetli yemeklerden biri olan makarnayı diyette nasıl tüketmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Eğer makarnadan vazgeçmek istemiyorsanız, birde böyle yemeyi deneyin! Sağlıklı ve düşük kalorili makarna nasıl yapılır? Salçalı makarna kilo aldırır mı? 1 tabak makarna kaç kalori? Kepekli makarna nasıl yapılır? Makarna yerken kilo almamak için...

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2020 16:43 GÜNCELLEME 05.05.2020 16:55 Diyet
Salçalı makarna kilo aldırır mı? Akşam yemeği için sağlıklı ve az kalorili makarna tarifi
Salçalı makarna kilo aldırır mı? Akşam yemeği için sağlıklı ve az kalorili makarna tarifi

Kadınların akşam yemeği için mutfakta sıklıkla tercih ettiği yemeklerden biri olan makarnaların her çeşidi ne kadar toplum içerisinde fazlasıyla severek tüketilse de sağlık açısından sakıncalı olabiliyor. Yemek yapmayı bilmeyenlerin bile evlerinde çok kolay bir şekilde akşam menüsünü çıkartabileceği birbirinden enfes görünen makarna yemekleri lezzet açısından oldukça iştah kabartıcıdır. Tadının güzelliği ve pratik olması nedeniyle vazgeçilemeyen yemeklerden biri olan makarna, ne yazık ki diyet yapanlar için endişe verici bir durum olabiliyor. Hem bu lezzetten mahrum kalmak istemeyen hem de kilo almadan formunu korumaya çalışan kadınların diyete uygun halde tüketebileceği en sağlıklı ve doyurucu makarna tariflerini sizlere derledik. Peki her makarna kilo aldırır mı? Kilo aldırmayan kepekli makarna nasıl yapılır? Diyet yapanlar için düşük kalorili ve sağlıklı makarna nasıl yapılır? İşte diyette makarna tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

TIKLA OKU: KİLO ALDIRMAYAN MAKARNA SALATASI NASIL YAPILIR?

KİLO ALDIRMAYAN MAKARNA TARİFİ! SAĞLIKLI VE AZ KALORİLİ MAKARNA NASIL YAPILIR?

Kabaklı makarna tarifi

KABAKLI MAKARNA YAPIMI

MALZEMELER:

Bir bağ dereotu

2 adet kabak

1 diş sarımsak

3 çorba kaşığı zeytinyağı 

Tuz ve karabiber

Makarnanın sosu için:

Dereotunu, sarımsağı ve zeytinyağını robottan güzelce geçirin. Ortaya yeşil bir karışım çıkacak bu karışım makarna sosu olarak kullanılacak.

YAPILIŞI:

Daha sonra bir avuç kadar cevizi çok hafif bir şekilde tavada kavurun ve üzerine 1 tatlı kaşığı zeytin yağını önceden kavrulmuş cevizin üstüne dökün. İnce uzun şeritler haline getireceğiniz kabakları içerisine ekleyip üstten hafif karıştırın. Soslanan makarnaya bir tutam çörek otu serpiştirin ve yarım dilim kadar peyniri küp küp doğrayın. İşte sunuma hazır!

MAKARNA KİLO ALDIRIR MI? HANGİ MAKARNANIN KALORİSİ DÜŞÜK? MAKARNA ÇEŞİTLERİ VE KALORİ DEĞERLERİ:

Makarna kilo aldırır mı? Salçalı makarna kilo aldırır mı? Evde düşük kalorili makarna nasıl yapılır?

Günümüzde ekonomik ve pratik hazırlanması nedeniyle daha çok öğrenci evlerinin olmazsa olmazı haline gelen makarnalar, karbonhidrat ağırlıklı olduğundan kilo yapmaya elverişli olduğu bilinir. Makarnanın kilo yapıp yapmadığına dair uzmanlardan gelen açıklamalarda, makarnanın kilo aldırmasının aksine zayıflatmaya yardımcı bile olduğu öne sürülüyor. Ancak doğru tüketim şekli ve miktarı ile!

SALÇALI MAKARNA KİLO ALDIRIR MI?

Tek başına iken çok fazla kalorili olmayan salça, yemeklere eklendiğinde içindeki yağ ve tuzdan sebep kaloriyi biraz daha arttıracaktır. Dolayısıyla salçalı makarna da büyük porsiyon kilo alımınızı tetikleyecektir. Dikkatli olmakta fayda vardır...

makarna kilo yapar mı

Beyaz makarnaya göre kalorisi daha düşük olan kepekli makarna, diyet yapan kişilerin makarna tercihinde tüketebileceği ideal bir menüdür. 1 su bardağı kadar beyaz makarna 221 kcal değerine denk gelirken tam tahıllı kepekli makarnalar 174 kcal'e eş değerdir. Kilo vermek için tüketmemiz gereken lif içerikli gıdalar, kepekli makarnada daha fazla bulunduğu için diyet için daha uygundur.

1 tabak sade makarna, 330 KCAL
1 tabak salçalı makarna, 454 KCAL
1 tabak domatesli makarna, 410 KCAL
1 tabak yoğurtlu makarna, 546 KCAL

KEPEKLİ MAKARNA NASIL YAPILIR? DİYET KEPEKLİ MAKARNA TARİFİ

kepekli makarna nasıl yapılır? Diyet kepekli makarna tarifi

MALZEMELER:

1 paket kepekli makarna
2 tane domates
1 tane konserve közlenmiş kırmızı biber
1 tane kırmızı biber
Zevkinize göre kekik veya fesleğen
Tuz

YAPILIŞI:

Öncesinde 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve tuzun eklendiği suda diri bir şekilde makarnaları haşlayın. Ardından domatesleri küp küp doğrayın. Doğrama işlemi bittikten sonra zeytinyağında hafif kavurup kırmızı biberleri doğranmış şekilde ekleyin. Az daha kavurduktan sonra makarnayı süzün ve sosun içine katın. İsteğe göre kekik ya da fesleğen serpin.

KEPEKLİ MAKARNADAN NE YAPILIR? KOLAY KEPEKLİ MAKARNA TARİFİ

Kepekli makarna tarifi! Kepekli makarna nasıl yapılır?

Diyet uygulayanların yaptığı en büyük hata karbonhidrat içeren besinleri hayatlarından tamamen çıkarmaktır. Fakat vücudun her besin grubuna ihtiyacı olduğundan, yağ ve karhonhidrat içeren besinlerde yeterli düzeyde tüketilmelidir. Makarna karbonhidrat ve yağ oranı fazla olan bir besin olsa da, kepekli makarna alternatifi ve eklenen sebzeler sayesinde diyette de tüketebileceğiniz bir besin haline gelebiliyor.

İşte kilo aldırmayan makarna tarifi:

Malzemeler:

- 50 gram kepekli makarna

- 1 adet kırmızı biber

- 1 adet kabak

- 3 adet brokoli

Hazırlanışı:

- Makarnayı ve brokoliyi farklı tencerelerde haşlayın. Biber, kabak ve mantarı doğrayarak 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin. Süzdüğünüz makarnanın üzerine tüm sebzeleri ekleyin ve damak tadınıza göre baharat dökün. Afiyet olsun...

KEPEKLİ MAKARNA KİLO ALDIRIR MI? KEPEKLİ MAKARNANIN FAYDALARI

kepekli makarna nasıl yapılır? Diyet kepekli makarna tarifi

- Beyaz makarnaya göre daha az kalorili olduğu için fazla kilo alımının önüne geçer.

- Lif ağırlıklı bir yiyecek olduğundan yerken kilo aldırmayan ideal besinlerdendir.

- İçerisindeki lifler karnı uzun süre aç hissettirmez ve böylelikle de acıkmayı engeller.

- Kabızlık oluşumu görülmez ve zayıflamayı kolaylaştırır.

- Hem ekonomik anlamda ucuz hem de doyurucudur.

DİYETTE MAKARNA YENİR Mİ? MAKARNANIN PÜF NOKTALARI NELER?

makarna kilo aldırır mı?

Yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilere göre, pişirildikten sonra biraz soğuması beklenilen makarna vücut üzerinde daha çok lifli algılanıyor. Molekül yapısının değiştiği görülen makarnadaki nişasta dirençli hale geliyor ve enzimler tarafından parçalanamaz ve glikoza dönüşmüyor.

Bu sayede vücut fazla yorulmuyor ve insülin seviyesi artmıyor. Araştırmada sıcak ve soğuk olmak üzere iki farklı şekilde sunulan makarna yiyenler her öğünden sonra iki saat boyunca, her 15 dakikada bir kan örnekleri çıkardılar. Sonucunda ise ikinci defa ısıtılan makarnanın soğuk makarnadan bile daha faydalı olduğu tespit edildi.