Fıstık ezmesi kilo aldırır mı?

Bir tatlı kaşığı fıstık ezmesinin 35 kcal değeri olan bu besini 3 gün boyunca tüketirseniz 4 kilo verebilirsiniz. Peki fıstık ezmesi diyeti nasıl yapılır? Ev yapımı fıstık ezmesi tarifi nasıl yapılır? Fıstık ezmesi ile diyet olur mu? İşte 3 günde 4 kilo zayıflatan diyet örneği...

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2019 17:30 GÜNCELLEME 16.04.2019 09:11 Diyet
Fıstık ezmesi kilo aldırır mı?
Fıstık ezmesi kilo aldırır mı?

Günlük hayatta severek tüketilen kuru yemişler arasında ön sıralarda yer alan fıstık, üç aşamada tüketilebilen bir yiyecektir. Yaş, kuru  ve ezme şeklinde üç ayrı şekilde yenilebilen fıstık özellikle de kahvaltılarda en çok ezme haliyle karşımıza çıkıyor. Lezzetli mi lezzetli bir besin olan bu yiyecek diyet yapan kimselerinde gönül rahatlığıyla tüketebileceği en ideal yiyeceklerden biridir. Diyette sık tüketilmesinin asıl nedeni ise yağın düşük, proteinin fazla olmasından kaynaklanır. Yalnızca diyette değil kalp sağlığına da birebir iyi gelen fıstık pek çok uzman tarafından her gün tüketilmesi gereken bir besin kaynağı olarak gösteriliyor.

fıstık ezmesi diyeti

Bizde sizleri düşünerek 3 günlük fıstık ezmesi diyet örneği hazırladık. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta, fıstık ezmesinin organik olması ve üç günden fazla uygulanmaması gerektiğidir. Bu kadar kısa sürelik olmasının sebebi ise yalnızca fıstık ezmesi yemenin getireceği reaksiyonların vücutta görülmesini engellemek olacak. Fıstık ezmesi diyet listesinde kahvaltıda iki yemek kaşığı kadar fıstık ezmesinin yanında da 1 dilim kepekli ekmek tüketmelisiniz. Şekersiz olmak kaydı ile çay içebilirsiniz.

fıstık ezmesi kilo aldırır mı

Öğle menüsünde de 3 yemek kaşığı fıstık ezmesini ekmeksiz tüketip üzerine 2 su bardağı su içmelisiniz. Akşam menüsü içinde 1 kase yoğurda 2 yemek kaşığı fıstık ezmesini ilave ederek tamamlamalısınız. Fıstık ezmesi ve yoğurdun doyurucu gücü ile gece bile karnınız acıkmayacak...

EV YAPIMI FISTIK EZMESİ TARİFİ

ev yapımı fıstık ezmesi tarifi

MALZEMELER:

500 gram tuzsuz yer fıstığı
3 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı vanilya özütü 

YAPILIŞI:

Yapmanız gereken ilk iş, fıstık kabuklarını soymak olacaktır. Ayıklanmış fıstıkları tavaya koyup 5 dakika kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra fıstıkları robottan geçirip pütürtüsüz kıvama getirin ve diğer malzemeleri ilave edin. Karışımı temiz kavanozda muhafaza edin ve oda sıcaklığında bir yerde bekletin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR