Muz yemek kilo aldırır mı, zayıflatır mı? Muz kaç kalori?

Günlük hayatta beslenme programımızdan eksik etmediğimiz muz, yazın en sevilen lezzetli meyvelerinden biridir. İçerisinde şeker bulundurması nedeniyle tereddütle tüketilen muzun gerçekten kilo yapıp yapmadığını sizler için araştırdık. Peki gerçekten muz yemek kilo aldırıyor mu? Muz yemenin faydaları neler? Diyette muz yenir mi, kalorisi kaç? İşte diyette muz tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2019 14:15 GÜNCELLEME 02.06.2019 15:41 Diyet
Muz yemek kilo aldırır mı, zayıflatır mı? Muz kaç kalori?
Muz yemek kilo aldırır mı, zayıflatır mı? Muz kaç kalori?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte fit ve ince görünümlü bir bedene sahip olmak isteyen kadınlar, fazlalık kilolarını eritmek için çeşitli diyet ya da spor egzersizlerini deneyebilir. Hızlı ve sağlıksız diyetlerle önce verilip sonra geri alınan kilolar yerine sağlıklı ve doğal yollarla kalıcı zayıflamak isteyen kimseler, diyetisyen önerileriyle beslenme programını sebze ve meyve ağırlıklı düzenlemek isteyebiliyor. Durum böyle olunca kalori değeri düşük besleyiciliği fazla olan meyve ve sebzelerden hangilerinin kilo yapıp yapmadığının tespit edilmesi gerekiyor. Yazın en lezzetli ve sevilen meyvelerinden biri olan muzun kilo aldırdığı mı yoksa vermeyi mi kolaylaştırdığı halk arasında en çok merak edilen konuların başında geliyor. Peki muz yemek kilo aldırıyor mu? Diyette muz yenir mi, kalorisi kaç? Muz yemeninin kilo almada ya da vermede etkileri neler? İşte muz hakkında merak edilenler...

BEBEĞE MUZ YEDİRMEK KİLO ALDIRIR MI? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

muz kilo aldırır mı?

MUZ YEMEK KİLO ALDIRIR MI?

İçerisinde bol miktarda barındırdığı şeker nedeniyle bazıları muzun kilo aldırdığını düşünse de, bazıları belli miktarda tüketilen muzun zayıflamayı kolaylaştırdığını düşünüyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, muzun günlük ne kadar tüketildiği ile ilgilidir. Muz dışında bir şey yenmiyorsa kilo vermeniz mümkün iken, beslenmenin dışında günlük ekstra 6 adet muz yemek elbette kilo yapacaktır. 1 adet muzun 108 kcal değerine denk geldiği düşünülürse bu da 18 gram karbonhidrata işarettir.

muz kaç kalori, muz kilo aldırır mı?

MUZUN KİLO VERMEDEKİ ETKİSİ NEDİR?

İçerisindeki vitamin, mineral ve bol lif bazal metabolizmanın hızının arttırarak zayıflamayı kolaylaştırır. Pektin sayesinde gün boyu tokluk hissi vererek fazla yeme isteğinin önüne geçer. Muzun içinde sindirimin hızlı çalışmasına yarayan bazı enzimler vardır. Bu enzimler sindirimi kolaylaştırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.

Etkili bir lif kaynağı olan muz, sağlık ve kilo kontrolü açısından tüketilebilir bir meyvedir.

Bol lifli özelliği sayesinde karında uzun süre tokluk hissi verir, bağırsaklar için faydalıdır.

Proteinli yapısı kasların güçlenmesini sağlar ve vücut için oldukça etkilidir.

muz yemenin faydaları neler?

DİYETTEYKEN MUZ YENİR Mİ?

İçerisinde bol miktarda şeker olduğu için halk arasında yemede en çok tereddüt edilen meyvelerden biri olan muz, vücudun ihtiyaç duyduğu doğal şekeri karşılayacaktır. Ölçülü ve düzenli tüketildiğinde iştah kesmeye yarayan muz, kahvaltı sonrasında ya da ikindi vakti ara öğününde 1 orta boy muz yenebilir.

MUZUN BESİN DEĞERİ VE KALORİ CETVELİ:

Kalori: 200
Yağ: 1 gram
Protein: 2 gram
Şeker: 28 gram
Sodyum: 2 miligram
Kolesterol: 0 miligram
Lif: 6 gram

- 1 tane orta boy muz ortalama 3 gram lif barındırır ve ortalama 110 kcal kadardır.

muz diyeti

JAPON MUZ DİYETİ VE LİSTESİ​

2008'de Japon bir eczacı tarafından geliştirilen Japon diyetinde dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi de gün içerisinde bol ılık su tüketilmesidir. Akşamleyin saat 8'den sonra bir şey yemenin yasak olduğu bu diyetin ana kuralları ise şöyle:

Muz diyeti listesi:

Sabah: Birkaç adet muz, yanında ılık su
Öğlen: Kalorisi az, mümkünse mevsim sebzeli ve zeytinyağlı bir porsiyon yemek
Ara öğün: Kuru yemiş ya da kuru meyve
Akşam: Düşük kalorili, protein içerikli bir porsiyon yemek. Tercihen az yağlı ızgara et ve haşlanmış sebzeler

YORUMLAR 2
  • Filiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Inanamiyorum , ben muz oyle bir kilo aldiriyorki anlatamam. Ayrica hic de tokluk hissi uyandirmiyor. Ben bir hafta da 1 kilo aldim diyet yapmama ragmen muz yuzunden.
    Cevapla
  • Asel 4 yıl önce Şikayet Et
    Ciddimisiniz ben çok yiyom
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR