İnek sütü ve portakal suyu zararlı!

İnek sütü ve portakal suyunun çocuk sağlığı açısından zararlı olduğunu aktaran Prof. Özer Pala, birçok hastalığın temelinde çocuk beslenmesinde yapılan hataların yattığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2013 14:22 GÜNCELLEME 04.06.2013 14:22 Doktora Sor
İnek sütü ve portakal suyu zararlı!
İnek sütü ve portakal suyu zararlı!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özer Pala, yıllardır doğru bilinen bazı bilgilerin yanlış olduğunu, bu yanlışlar düzeltilmediği takdirde gelecek nesillerin sağlıklı gelişimlerinin mümkün olmayacağını söyledi. Prof. Dr. Özer Pala, özellikle inek sütünün çocuk gelişimi açısından sakıncalı olduğunu belirrti ve şu açıklamaları yaptı:

"Sezaryen veya prematüre doğan çocuklarla normal doğan çocukların bağışıklık sistemleri çok farklılık gösterir. Bunun başlıca nedeni; çocuğun doğum kanalında anneden aldığı, vücuda yarar sağlayacak olan mikropları zamanla bağırsakta tutup koruyuculuk sağlamasıdır. Erken doğan ve kuvöze konan bebeklerin anneyle teması olmadığı için çevredeki değişik mikroplar, normal bağırsak florası denilen koruyucu mikropların gelişmesini etkiler ve bağışıklık sisteminin geç gelişmesine sebep olur. Probiyotiklerin önemi işte burada ön plana çıkar. Çünkü probiyotikler bağırsak sistemini korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal prebiyotik veya dışarıdan alınan takviyelerle bu dengeyi tekrar kurmak gerekir.

İNEK SÜTÜNÜN 4 ZARARI

1- İnek sütündeki kalsiyum bağırsaktan emilmez: Genetik diyabetli çocuklar ne kadar erken ek gıda ve inek sütü alırsa o kadar erken diyabet ortaya çıkar. Hazır mamadan ziyade bu işi yapan faktör inek sütüdür. İnek sütündeki kalsiyum bağırsaktan emilmez. Kalsiyum fosfor oranı bire birdir bunun emilebilmesi için 2'ye 1 olması gerekir.

2- İnek sütü kemik erimesi yapar: Anne sütü en güzel kalsiyum kaynağıdır. İnek sütünden yeterince kalsiyum sağlayamazsınız erişkinlerde kemik erimesi olmasın diye verilen inek sütü kemik erimesi yapar. Kalsiyum almak için mutlaka süt içmek gerekmez. Maydanoz, badem, brokoli, süt ürünlerinden çökelek, peynirde de kalsiyum var.

3- İnek sütü damar sertliğine zemin hazırlar: İnek sütü yerine keçi sütü almak daha yararlıdır. Keçi sütündeki kalsiyum vücut için daha yararlıdır. Keçi sütündeki yağlar damar sertliğine daha az yatkınlık gösterir. Halbuki inek sütü daha ilk günden başlayarak damar sertliğine zemin hazırlar.

4- Süt içen çocuklar hiperaktif olur: Süt bağırsaktan demir ve çinko eğilimini engeller. Süt içen çocuklar hiperaktif olur. Bu çocuklar yerlerinde oturamazlar. Davranış bozukluğunun bir numaralı sebepleri arasında süt gelir.

SÜT YERİNE YOĞURT TÜKETİN!

Süt yerine yoğurt tüketilmelidir. Ancak yoğurt günlük sütten değil çarşı sütünden yapılmalıdır. UHF'lı süt kesinlikle kullanılmamalıdır. Yoğurt kaplarına dikkat edilmesi gerekir, bazılarının altında 6 numara var. 6-7 numara Bisfonel-A açısından yoğun olduğu için zararlıdır.

PORTAKAL SUYU METABOLİK SENDROMU TETİKLER

Günlük C vitamini ihtiyacı 50 mg kadardır. Fazla alındığında bağırsakların düzenini bozabilir, zamanla böbrek taşı oluşabilir. Portakal suyundaki fruktoz, metabolik sendromun ana faktörlerden biridir. Kısa bir süre öncesine kadar sadece erkeklerde görülen GUT hastalığı bugün Amerika'da 40 yaş üstü kadınlarda da sık görülmeye başladı. Bunun bir numaralı sebebi portakal suyudur. Normal yenilen her yeşillikte C vitamini vardır. Çok fazla C vitaminine ihtiyaç yoktur. Her şeyin fazlası zarar. Bir portakal suyuna kaç tane portakal sıkılırsa, sıkılan portakal kadar fruktoz karaciğerde yağlanmaya sebep olur.

BİSFONEL A: ZEHİR

Bisfonel A 7 numara ile gösterilir. Özellikle su bidonlarında görülür. Plastiğin sertliğini sağlayan bir maddedir ama zehirdir. Kan yağlarını artırır, karaciğeri yağlandırır, insilün direncini artırır, hamilerde çocuğun cinsiyetini etkiler, erkek çocuklarda göğüs büyümesine yol açar, kişiliğini etkiler, kız çocuklarda erken, erkek çocuklarda ise geç ergenlik oluşmasına sebep olur. 5 numaranın dışındakileri mümkün olduğunca kullanılmamalıdır.

ANNE SÜTÜNÜN DEĞERİ BİLİNMİYOR

Anne sütü altın değerindedir ama kıymeti bilinmiyor. Annenin sütü az geldiğinde hemen bir kutu mama veya ek gıdalar verilerek bebeğin bağırsak florası bozuluyor. Bu da bebeğin alerjik olmasını, ailede genetik olarak diyabet varsa çocukta şeker hastalığına yatkınlığı artırıyor.

PROBİYOTİKLER BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN GÜVENCESİDİR!

Probiyotik ve prebiyotikler bağırsak sistemini korur ve bağışıklık sistemini sağlar. Eksikliğinde hastalıklara yatkınlık artar, koruyuculuk iflas eder ve alerji oluşur. Kız çocuklarını mesane ve genital iltihaplanmalardan korur. Ancak alınan her etkili madde, (mide ilacı, antibiyotik gibi) bakteri öldürürken yanında yararlı bakterileri de yok eder. Bu nedenle ilaç kullanırken mutlaka probiyotik alınarak yararlı bakterilerin yerine konması gerekir. Bu da ya doğal prebiyotik veya ilaç şeklinde olmalıdır."

KAYNAK : Ntvmsnbc
YORUMLAR 3
  • bahar 9 yıl önce Şikayet Et
    ne yicez o yasak bu yasak
    Cevapla
  • Şevket Özsoy 11 yıl önce Şikayet Et
    SÜT. Sütün kesinlikle zararlı olduğuna inanmıyorum.. Bir zamanlar da anne sütüne gerek yok mamalar ve süt tozu daha yaralı diyorlardı şimdi bu bilgiler daha doğrusu yanlış bilgilendirmeler hep değişti, gerçek bilim adamları tarafından düzeltildi ille de anne sütü diyorlar inek sütü de kesinlikle zararlı olamaz.. Pastörize sütler zararlı olabilr. Bir şey Kur'an'a ve sünnete uygunsa bilime de uygundur.. korkmayın, yiyin ve için ,ama tabi ki her şey kararında. "Gerçekten süt veren hayvanlarda da size bir ibret vardır. Size işkembelerindeki yem artıklarıyla kandan meydana gelen, içenlere içimi kolay halis bir süt içirmekteyiz." NahlSuresi,66 "İnek sütü şifa, yağı ilaçtır." [Beyheki]
    Cevapla
  • Mubin Koyuncu 11 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat! bilmediğimiz işe karışmayalım. Arkadaşlar haberde bahsedildiği gibi bir durum söz konusu olsa, herhalde bugüne kadar insanlığın çoğu kemik erimesinden, damar sertliğinden 20 yaşına gelmeden telef olurdu. Galiba hocamız sütün kimyasal yapısına, işleme tekniklerine ve sağlık üzerine yapılan çalışmaların sonuçlarına pek vakıf değil. en iyisi herkes kendi işini yapsın, süt ile ilgili bilgilerin insanlara aktarımını da gıda ve beslenme alanında ömürlerini harcayan akademisyenlere bıraksın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR