AIDS ilaçları yüzde 5500 zamlandı

Turing Pharmaceuticals CEO’su Martin Shkreli, ağustos ayında AIDS tedavisinde kullanılan bir ilacın haklarını aldı fiyatı yüzde 5500 arttı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2015 11:01 GÜNCELLEME 23.09.2015 11:01 Dünya Ekonomisi
AIDS ilaçları yüzde 5500 zamlandı
AIDS ilaçları yüzde 5500 zamlandı

AIDS tedavisinde kullanılan bir ilacın haklarını satın alarak fiyatını bir günde yüzde 5500 artıran eski fon yöneticisine dünyadan tepki yağıyor.

Turing Pharmaceuticals CEO’su Martin Shkreli, ağustos ayında AIDS tedavisinde kullanılan bir ilacın haklarını 55 milyon dolara satın aldı.

Eski hedge fon yöneticisi Shkreli hap başına fiyatı 13.50 dolardan 750 dolara çıkardı. Shkreli Amerikan Bloomberg ajansına, üretimi 1 dolara mal olan ilacın fiyatındaki artışın kâr etme ihtiyacından kaynaklandığını söyledi.

ABD Başkan adaylarından, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Shkreli’ye tepki gösterdi. Clinton bir tweet atarak, “Özel ilaç pazarında böyle bir fiyatla oynama çok çirkin. Bu konuyla başa çıkmak için bir plan ortaya koyacağım” dedi.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Turing şirketini kurmadan önce hedge foncu olarak çalışan Shkreli’nin ilaç şirketi hisseleriyle ilgili bir maniplasyon suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını yazdı.

Shkreli’nin kurduğu bir önceki ilaç şirketi Retrophin’in az bilinen ilaçları satın alarak fiyatlarını yükseltmeye çalıştığını yazan gazete, 32 yaşındaki girişimcinin şirketiyle davalık olarak işten uzaklaştırıldığını yazdı.

KAYNAK : milliyet
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR