'Küresel ekonomide durgunluk riski artıyor'

Citigroup, global ekonominin resesyona girmesi riskinin arttığını savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2016 13:55 GÜNCELLEME 25.02.2016 13:55 Dünya Ekonomisi
'Küresel ekonomide durgunluk riski artıyor'
'Küresel ekonomide durgunluk riski artıyor'

Citigroup, bugün yayınladığı raporda, global ekonominin resesyona girmesi riskinin artmakta olduğunu savundu.

RESESYON NEDİR?

Temel göstergelerin zayıf olmaya devam ettiğini belirten Citigroup, "2-3 yıllık göreceli sakin dönemin ardından hali hazırda global büyüme ve varlık piyasaları için oldukça tehlikeli, riskli bir dönemdeyiz" değerlendirmesini yaptı. Citigroup, 2015 4. çeyrekte global büyümenin yüzde 2,0 gibi alışılmadık derecede zayıf bir seviyede olduğunu belirtti. 

Çin ve İngiltere etkisi
    

"Global görünümde son dönemde yaşanan kötüleşme gelişmiş ekonomiler için görünümlerde ılımlı kötüleşmeden, gelişmiş ekonomilerin görünümü için belirsizlikte büyük artıştan ve dünyanın her yerinde finansal şartlarda sıkılaşmadan kaynaklı" ifadelerini kullanan Citigroup, Çin'de yapısal ve konjonktürel yavaşlama, Çin'in sürdürülemez kur rejimi ve İngiltere'nin AB'den ayırılması riskinin de global görünümü köküleştiren faktörler olduklarını vurguladı. 
    
Global ekonomide büyümenin bu yıl yüzde 2,5 olacağını tahmin eden Citigroup, Çin verilerinin isabetli ölçülemediği olasılığı dikkate alınıdğında da büyümenin yüzde 2,2 olacağını tahmin ettiğini bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR