Alman bankalarına Panama şoku!

Dün gece yayınlanmaya başlayan Panama Belgeleri'inde çok sayıda Alman bankalarının da adı geçiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2016 15:09 GÜNCELLEME 04.04.2016 15:34 Dünya Ekonomisi
Alman bankalarına Panama şoku!
Alman bankalarına Panama şoku!

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi tarafından ele geçirilen ve dünya çapında çok sayıda politikacının da yer aldığı Panama belgelerinde, Alman politikacıların bulunmadığı belirtiliyor. Ancak tüm dünyanın konuştuğu skandalda çok sayıda Alman bankasının da adı geçiyor.

Alman basınına yansıyan haberlere göre, Offshore hesaplarda 15 Alman bankasının doğrudan ya da yan kuruluşları aracılığıyla adı geçiyor. 

DHA'nın haberine göre, şu aşamada hangi bankaların yer aldığı konusunda isim belirtilmezken, dün akşam Alman Birinci Kanalı ARD'de yayınlanan Anne Will adlı programda 15 Alman bankasının skandalda adının geçtiği belirtildi. Belgelerin incelenmesinde Almanya adına araştırma komisyonunda yer alan Süddeutsche Zeitung, NDR ve SWR sorumlusu Georg Mascolo, listelerde Almanların da adının geçtiğini ancak politikacılar olmadığını söyledi.
 
Mascolo, Siemens'in adının karıştığı rüşvet skandalına dair yeni belgelerin bulunduğunu kaydederken, “Açıklanacak belgelerde hangi Alman bankasının adının geçmediğini düşünmem gerekiyor” diyerek çok sayıda bankanın skandalda adının geçtiğine işaret etti. Banka ismi vermeyen Mascolo, sadece Sparkasse'nin listede olmadığını söylemekle yetindi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR