Erdoğan'ın danışmanından Rusya'ya kötü haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Bülent Gedikli'den çarpıcı bir analiz geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2016 02:26 GÜNCELLEME 10.04.2016 02:26 Dünya Ekonomisi
Erdoğan'ın danışmanından Rusya'ya kötü haber
Erdoğan'ın danışmanından Rusya'ya kötü haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, ekonomilerini doğal kaynaklara dayandıran ülkelerin birer birer çökeceğini iddia etti.

Gedikli’ye göre, bu ülkelerden biri de, Türkiye ile kriz yaşayan Rusya olacak. Gedikli, ''Dünyanın her yerinde petrol, doğalgaz, yenilebilir enerji üretiliyor. Doğal kaynak ekonomileri ilerleyen dönemde çökecek Rusya bunlardan bir tanesi'' değerlendirmesinde bulundu. Hafta içinde Genç MÜSİAD üyeleriyle bir araya gelen Gedikli, enerji sektöründe ipleri elinde tuttuğunu iddia eden Rusya’ya ilişkin önemli öngörülerde bulundu. 

FİYATLAR UZUN SÜRE DEĞİŞMEZ

Dr. Bülent Gedikli, enerji fiyatlarında uzun bir süre değişiklik olmayacağına dikkat çekerken, ''Çünkü artık enerji devrimi oldu, enformasyon devrimi yapıldı. Dünyanın her yerinde petrol, doğalgaz, yenilenebilir enerji üretiliyor. Doğal kaynaklara dayanan ekonomiler zaman içinde çökecek. Rusya da bunlardan bir tanesi'' diye konuştu. 

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Doğalgaz ihtiyacının yurtiçi kaynaklardan karşılanması yönündeki faaliyetler de gelişerek devam ediyor. Yeterince aranmamış alanlarda, özellikle Karadeniz ve Akdeniz'deki deniz alanlarında yapılan çalışmalar gelişerek sürüyor. Deniz sondaj teknolojisindeki gelişmelerle beraber, suyun bin- 2 bin metre derinlerinde arama imkanı yaratarak bu alanlardaki rezervin ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. 

79 DOĞALGAZ SAHASI VAR

Türkiye'de son belirlemelere göre 79 doğalgaz sahası bulunuyor ve 235 kuyudan doğalgaz sağlanıyor. Buna rağmen doğal gaz ihtiyacının büyük kısmı ithalat yoluyla gideriliyor. Toplam doğalgaz ithalatının yüzde 55’i ise Rusya’dan yapılıyor. Bunu Azerbaycan ve İran izliyor. 

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Fedai 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın her yerinde çıkıyor ,bizim Türkiye de çıkmıyor
    Cevapla
  • hakkı kul 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede petrol çıksaydı şimdi ırak veya suriye gibi başımıza çullanırlardı iyiki petrol yokmuş bizde herşeyde bir hayır var doğuda ve suriye sınırında petrol var hemde bize 100 yıl yetecek kadar fakat inönü anlaşmalar gereği çıkartamıyoruz bor madenini sıvı hale getirip taşıt ve evlerde yakıt olarak kullansak 500 milyar gelir elde ederiz.
    Cevapla
  • Dede 8 yıl önce Şikayet Et
    İyiki eskiden yokmuş bizde doğalgaz petrol vs. ama şimdi çıkarsa iyi olur.Milli bir hükümet var ve güçlü bir ordumuz var
    Cevapla
  • Yalcin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde acilen gardeş le bu konuda işbirliğini bitirmemiz ve alımlarımızı ordan yapmamız lazım. Niye balkalarını zengin edelim
    Cevapla
  • aslan 8 yıl önce Şikayet Et
    evet çok doğru bır analız doğal kaynakla beslenen hantal et obur gıbıdır ama dınamıklerı sureklı aktıv olan ulke sağlam kaya gıbıdır...
    Cevapla
  • bkd 8 yıl önce Şikayet Et
    3.dunya savasi ni rusya mi cikaracak diyorsun yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR