Trump, tilkiyi kümese bekçi yapıyor!

ABD’de 20 Kasım’da başkanlık koltuğuna oturacak olan Donald Trump devir teslim öncesi yaptığı atamalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2017 10:11 GÜNCELLEME 06.01.2017 10:11 Dünya Ekonomisi
Trump, tilkiyi kümese bekçi yapıyor!
Trump, tilkiyi kümese bekçi yapıyor!

Trump’ın ABD’nin SPK’sı olarak bilinen SEC’in başına Wall Street avukatı Jay Clayton’ı aday göstermesi ortalığı karıştırdı. Clayton’ın eşi Gretchen Butler Clayton’ın da halen Goldman Sachs’ta görevli olması tartışmaları alevlendirdi

Trump’ın son duyurusunda ABD’nin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) olarak bilinen Amerikan finans şirketlerini denetleyen Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanlığına, Wall Street şirketlerinin avukatlığını yapan Jay Clayton’ı aday göstermesi ortalığı karıştırdı. Seçim kampanyasında Amerikan finans sektöründe regülasyonları hafifletme vaadinde bulunan Trump, ABD’nin en büyük finansal düzenleyici kurumu olan SEC’in başına Wall Street’teki finansal bankaların ve şirketlerin avukatlığını yapmış Clayton’ı aday gösterdiğini belirtti.

Trump’ın basın ofisinden yapılan açıklamada, Clayton’ın başkanlığı sayesinde ABD ekonomisinde daha çok istihdam oluşturulacağı ve finansal kuruluşlar üzerinde “güçlü gözetim” sağlanacağı bildirildi. Açıklamada, “Amerikan işletmelerine yapılan yatırımları bastıran regülasyonları iptal etmeliyiz” ifadelerine yer verildi.

KRİTİK KARARLAR ALDI

ABD’de 2008 yılında başlayan konut kredisi krizinde SEC, Wall Street’teki büyük yatırım bankalarına yeteri kadar denetim ve gözetim uygulamadığı için eleştirilmişti. SEC başkanlığına aday gösterilen Clayton, ABD’nin en büyük yatırım ve finans bankalarından olan Goldman Sachs’a 2008’de hukuki danışmanlık yapmıştı. Ayrıca yine aynı dönemde Bear Stearns’ün JP Morgan’a satılması ve ABD Hazine Bakanlığı’ndan Goldman Sachs’a yapılan tartışmalı nakit transferinde de Clayton’ın önemli rol üstendiği belirtiliyor. ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Üyesi Sherrod Brown yaptığı açıklamada halen uluslararası hukuk şirketi Sullivan & Cromwell’de avukatlık yapan Clayton’ı eleştirerek “Böyle biri finans sektörünü nasıl regüle edecek merak ediyorum” dedi. Diğer yandan Clayton’ın eşi Gretchen Butler Clayton’ın da halen Goldman Sachs’ta görevli olması mevcut tartışmaları alevlendirdi.

YORUMLAR 4
  • usta 7 yıl önce Şikayet Et
    kolaymı öyle trump kim oluyorda ABD ye ziyan verecek amerikayı idare edenler görümeyenle onlar ne derse trump onu yapacak kendi yapıyormuş gibi onların beyninde kırk tilki birbirini görmeden geziyorlar
    Cevapla
  • vatansever 16 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu trump denen adam 3.cü dünya savasini cikaracak gibi geliyor bana.
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Tipinde hayır yok ülkeyi batırır yakında.
    Cevapla
  • Gariban 7 yıl önce Şikayet Et
    Umarım belki o zaman ABD başka ülkelerle uğraşmayı bırakır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR