Mbappe tarihe geçti! Pele'nin rekoruna ortak oldu

Fransa'nın Danimarka'yı mağlup ettiği karşılaşmada iki golle yıldızlaşan Mbappe, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda iki maçta attığı 3 golle dikkat çekti. Fransız yıldız Brezilya efsanesi Pele'nin rekoruna ortak oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2022 23:36 GÜNCELLEME 27.11.2022 12:03 DÜNYA KUPASI
Mbappe tarihe geçti! Pele'nin rekoruna ortak oldu
Mbappe tarihe geçti! Pele'nin rekoruna ortak oldu

2022 Dünya Kupası D Grubu'nda mücadele eden Fransa, zorlu maçta Danimarka'yı Kylian Mbappe'nin golleriyle mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı. 

974 Stadyumu’nda Polonyalı hakem Szymon Marciniak’ın yönettiği karşılaşmada Danimarka'yı 61 ve 86. dakikalarda Kylian Mbappe'nin golleriyle geçen Fransa puanını 6'ya yükseltti.

Bu sonuçla Fransa 2’de 2 yaparak 6 puana yükselerek gruptaki liderliğini sürdürürken son 16 turuna yükselmeyi garantiledi.

61 MAÇ 31 GOL!

Fransız yıldız Kylian Mbappe milli takımda 61. maçına Danimarka karşısında çıktı.

Danimarka karşısında iki gol birden atan Paris Saint Germain'in yıldızı Mbappe, milli takımda 31 gol ve 22 asiste ulaştı.

ZİNÉDİNE ZİDANE'I GERİDE BIRAKTI

Henüz ikinci Dünya Kupası'nı oynayan 23 yaşındaki golcü, şimdiden 7 Dünya Kupası golüne ulaştı. Bununla birlikte genç yıldız, Fransız efsane Zidane'ın 5 Dünya Kupası golünü de geçmiş oldu. Aynı zamanda milli takımda Zinedine Zidane'ın 31 gollük sayısıyla da eşitledi. 

PELE'NİN REKORUNA ORTAK OLDU

Kylian Mbappe, maçta bulduğu 2 golle birlikte toplam 7 Dünya Kupası golüne ulaştı. 23 yaşındaki Fransız yıldız, Brezilya efsanesi Pele'nin 24 yaşından önce attığı 7 Dünya Kupası golü rekoruna da ortak oldu.

KAYNAK : Hürriyet
Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Hakperest 1 yıl önce Şikayet Et
    O dönemin ayakkabılarına toplarına sahalarına bir bak mactan cikip calismaya giden adam bunlar ve bir cok ilke imza atti rövasata gibi,,peleyi izlersen anlarsin bu donemde olsaydi yinede hepsinden daha iyi olacagini,,, adamin ulke disina cikmasi yasakti elimizden kaciracaklar diye ,,savasan iki ulke ara verdi pelenin macini izlemek icin hakemler oyundan atamiyordu taraftar geri aldiriyordu bunlari basaran tek bir oyuncu vardı dunyada gress rekorlar kitabına göre 1468 golu var
    Cevapla
  • Chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    şu pelenin neyini sayiyorsunuz o zaman futbol mu vardı ortada
    Cevapla
  • Samii 1 yıl önce Şikayet Et
    O çamurun içinde oynayıpta o kadar gol atmak her yiğidin harcı değil. Bu sahalarda oynasaydı çarpı 2 olurdu.
    Cevapla
  • Almancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sence futbol tarihi ne zaman başlasın beyefendi? Pele’yi zamanında 120Bin seyirci izlemeye stadyuma akın ederdi! Bide onlara sor bakalım!
    Cevapla
  • Hakan Belçika 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman futbol yoktu daa, bir Pele ye mi yoktu ? Pele o zamanki performansı ile bugünün futbolunda sıradan olurdu evet. Ama zamanının en iyisi . Eğer senin dediğin gibi olsaydı o zaman oynayan bütün futbolcular efsane olurdu. Var mı dünyanın efsane dediği bir Türk futbolcu ? Kolay olsaydı bit tane de bizden çıkardı efsane. Yani kısacası cehaletini bu kadar belli ettirme.
    Cevapla
  • Hor görme 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaç tane pele çıktı ki
    Cevapla
  • Alkış 1 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılığın dik alasını yapan Fransa küçümsediği insanlarla itibarını yükselttiğini düşünür ins
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR