Portekiz'den gövde gösterisi! İsviçre'yi gole boğdular

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Portekiz, İsviçre'yi 6-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2022 23:53 GÜNCELLEME 07.12.2022 00:21 DÜNYA KUPASI
Portekiz'den gövde gösterisi! İsviçre'yi gole boğdular
Portekiz'den gövde gösterisi! İsviçre'yi gole boğdular

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Portekiz ile İsviçre karşı karşıya geldi. Lusail Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Portekiz, 6-1 kazandı.

Portekiz'e galibiyeti getiren golleri 17, 51 ve 67. dakikalarda Gonçalo Ramos, 33. dakikada Pepe, 55. dakikada Rahael Guerreiro ile 90+2. dakikda Rafael Leao kaydetti. İsviçre'nin tek golü de 58. dakikada Akanji'den geldi.

Bu sonucun ardından Portekiz, Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselirken İsviçre turnuvaya veda etti. Portekiz'in çeyrek finaldeki rakibi İspanya'yı eleyen Fas olacak. 



Portekiz: 6 - İsviçre: 1

Stat: Lusail

Hakemler: Cesar Ramos, Alberto Morin, Miguel Hernandez (Meksika)

Portekiz: Costa, Dalot, Pepe, Ruben Dias, Guerreiro, William Carvalho, Otavio (Dk. 74 Vitinha), Bernardo Silva (Dk. 81 Ruben Neves), Bruno Fernandes (Dk. 87 Leao), Joao Felix (Dk. 74 Ronaldo), Ramos (Dk. 74 Horta)

İsviçre: Sommer, Fernandes, Akanji, Schar (Dk. 46 Eray Cömert), Rodriguez, Freuler (Dk. 54 Zakaria), Xhaka, Shaqiri, Sow (Dk. 54 Seferovic), Vargas (Dk. 66 Okafor), Embolo (Dk. 89 Jashari)

Goller: Dk. 17, 51 ve 67 Ramos, Dk. 33 Pepe, Dk. 55 Guerreiro, Dk. 90+2 Leao (Portekiz), Dk. 58 Akanji (İsviçre)

Sarı kartlar: Dk. 43 Schar, Dk. 59 Eray Cömert (İsviçre)

2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Portekiz Ronaldolu yedek oturtunca rakibi darmaduman etti - demek öyle sahada kıvıra kıvıra gezen starlarla olmuyormuş bu işler - sahada canını dişine takıp savaşan ter döken askerler lazım - sana diyom ali - 4 yıldır akıllanmayan ali
    Cevapla
  • Fenerbahçeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş Boş Konuşma... Senin Gibileri Ronaldo Kadar İnsan Olamıyor Maalesef...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Fas ı destekliyorum, başarılar FAS
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Statü değişikliği ile bizimde bulunduğumuz gruptan en iyi 3. olarak çıkıp Avrupa şampiyonu oldular, Dünya Kupası elemelerinde play of da, bizi geçip İtalya yı eleyen Kuzey Makedonya ile karşılaştılar, şimdi de İspanya yı geçen Fas ile karşılaşacaklar. Elbette iyi bir takım hak etmiyorlar demiyorum ama son yıllarda çok şanslılar.
    Cevapla
  • Beşiktaşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle kura şanşı.
    Cevapla
  • iso 1 yıl önce Şikayet Et
    Ronaldo, yasak olmasa da LGBT pazubandı takmayacağım dediği için itibar suikastine uğruyor Küreselci çete uzantıları tarafından. Yine de Faslı kardeşlerimize başarılar diliyorum sonraki turda.
    Cevapla
  • 4abdullah4 1 yıl önce Şikayet Et
    Ronaldo nün alınmaması defansa yardımcı olmadığından.ileri uçla defans arasında büyük boşluk oluşturuyor. artık Portekiz oyun sistemi kaldıramıyor bu süper uzun adamı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR