İngilizler eve dönüyor! Fransa 2 golle yarı finalde

2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde İngiltere'yi 2-1 mağlup eden Fransa yarı finale yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2022 00:01 GÜNCELLEME 11.12.2022 14:18 DÜNYA KUPASI
İngilizler eve dönüyor! Fransa 2 golle yarı finalde
İngilizler eve dönüyor! Fransa 2 golle yarı finalde

2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde İngiltere ile Fransa karşı karşıya geldi. Al Bayt Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Fransa 2-1 kazandı. 

Fransa'ya galibiyeti getiren golleri 17. dakikada Tchouameni ve 78. dakikada Giroud kaydetti. İngiltere'nin tek golünü 54. dakikada Harry Kane penaltıdan attı. 

2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür

Mücadelenin 84. dakikasında İngiltere bir penaltı daha kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Kane, bu defa topu üstten dışarı gönderdi. 

Bu sonucun ardından Fransa, Dünya Kupası'nda yarı finale yükselirken İngiltere turnuvaya veda etti. Fransa'nın yarı final maçındaki rakibi Portekiz'i eleyen Fas olacak.



İngiltere: 1 - Fransa: 2

Stat: Al Bayt

Hakemler: Wilton Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

İngiltere: Pickford, Walker, Stones (Dk. 90+8 Grealish), Maguire, Shaw, Henderson (Dk. 79 Mount), Rice, Bellingham, Saka (Dk. 79 Sterling), Kane, Foden (Dk. 85 Rashford)

Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez, Griezmann, Tchouameni, Rabiot, Dembele (Dk. 79 Coman), Giroud, Mbappe

Goller: Dk. 17 Tchouameni, Dk. 78 Giroud (Fransa), Dk. 54 Kane (penaltıdan) (İngiltere)

Sarı kartlar: Dk. 43 Griezmann, Dk. 46 Dembele, Dk. 82 Theo Hernandez (Fransa), Dk. 89 Maguire (İngiltere)

Favoriler birer birer elendi! İşte Dünya Kupası'nda yarı final eşleşmeleriFavoriler birer birer elendi! İşte Dünya Kupası'nda yarı final eşleşmeleri

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Elazığlı çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Arjantinli ler ukala olur. Görgü ve terbiyeyi, medeniyeti Güney Amerika ülkelerinde aramayın.
    Cevapla
  • Ömer Şefaatli 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbol nezaketi vardı dün gece. Yenilen İngilizleri kucaklayan Fransız futbolcular tebrigi haketti. Arjantin ve Messi Hollanda karşısında hem sırıtıyorlar hem dillerini yılan gibi gösteriyorlardı. Medeniyet ayrı bir şey.
    Cevapla
  • alpi 1 yıl önce Şikayet Et
    marocco ne ? özentili ezikler gibi. o ülkeye biz Fas diyoruz. O Fas fransaya gömer diyoruz.
    Cevapla
  • oguz 1 yıl önce Şikayet Et
    2 sömürgeci ülkeydi haydi fas şunlara afrikayı sömürenlere bir ders ver
    Cevapla
  • bahri 1 yıl önce Şikayet Et
    futbol ve diğer taraftar gerektiren sporlar gavur icadı olduğundan ve gavurlarda ahiret korkusu olmadığından hayat onlara laylay lom.adam ağlıyor yahu kendini paralıyor takım elendi diye.savaş çıksa cepheye gitmez ama katar'a gitmiş.vallahi komedi.bir oyun için Allah'ı işin içine sokmak kadar saçma birşey yok.hem ayrıca Allah böyle boş işlere karışmaz emin olun.fas almış Fransa almış bize ne sanki.insanın içindeki ezikliği öfkeyi spor müsabakasıyla kusması kadar anlamsız birşey daha yoktur herhalde. sonuçta bu bir oyun savaş değil.bu işi çok ciddiye almayın beyler ahiret var hesap var.orda dünya kupası sorulmayacak emin olun.ne alaka diyeceksiniz.demem şu ki;dünyalık işlere dertlenmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR