Zuckerberg'in kitap tavsiyesinde Türk yazar!

2015'i Kitap Yılı ilan ederek her 15 günde bir kitap bitirme sözü veren Facebook'un kurucusu Zuckerberg, takipçilerine tavsiyelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2016 10:02 GÜNCELLEME 25.02.2016 10:02 DÜNYA
Zuckerberg'in kitap tavsiyesinde Türk yazar!
Zuckerberg'in kitap tavsiyesinde Türk yazar!

Sosyal medya devi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, yoğun geçen seneye rağmen 26 kitaplık hedefinden 23'ünü tutturmayı başardı. 1 Aralık'ta ilk kız çocuğu dünyaya gelen Zuckerberg'in listesinde Türk ekonomist Daron Acemoğlu'nun, ABD'li siyaset bilimci ve ekonomist James A. Robinson'la birlikte yazdığı "Ulusların Düşüşü" adlı kitap da yer aldı. 

'PERSPEKTİF KAZANDIRDI' 

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ın "Yeni Dünya"sı ve Matt Ridley'nin gen araştırmaları hakkında yazdığı "Genome"unun da bulunduğu listedeki en eski isim ise İbni Haldun oldu. Modern sosyolojinin ve iktisadın kurucularından kabul edilen İbni Haldun'un "Mukaddime" adlı eseri de Zuckerberg'in listesinde yer aldı. Zuckerbeg, Facebook'ta kurduğu sayfada da "Okumak bana bilimden dine, yoksulluktan refaha, sağlıktan enerjiye, siyasal felsefeden dış politikaya, tarihten fütüristik bilimkurguya birçok konuda geniş bir perspektif kazandırdı" mesajını paylaştı.

YORUMLAR 1
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Kuranı kerim azimüşanmın ilk emri oku..bu minvalde ve şuurda oku oku oku milletimizi gençlerimizi özellikle okul çapına gelmiş çocuklarımızı okumaya alıştırmalıyız..okumanın yemek içmek kadar gerekli olduğnu zihinlere işlemeliyiz....özellikle ilim bilim ve islam alimlerinin eserlerini okutmalı gençliğe derünilik kazandırmalıyız inşallah..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR