AB'den flaş vize açıklaması

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Türk vatandaşlarına vize serbestisinin gecikebileceğini dile getirdi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 14.09.2016 18:23 GÜNCELLEME 14.09.2016 18:24 DÜNYA
AB'den flaş vize açıklaması
AB'den flaş vize açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker Türkiye ile yürütülen vize muafiyetine ilişkin müzakarelerin daha uzun sürebileceğini dile getirdi.

Juncker, bugün Strasbourg'da yaptığı açıklamada sonunda bir çözüm bulunabileceğine inandığını belirterek “Ancak öngörülen süre zarfında vize serbestliğinin sağlanması mümkün olmayabilir” dedi.

Juncker, Ankara terörle mücadele yasasında talep edilen değişikleri yapmadığı sürece,Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanmasının mümkün olmadığını vurguladı.

VİZE PAZARLIKLARI

Türkiye ile AB arasında Mart ayında yapılan mülteci anlaşmasında, Ankara 72 kriteri yerine getirdiği takdirde, Türk vatandaşlarına Avrupa'da vize muafiyeti öngörülüyordu. Ancak bu kriterlerden 5'ini Ankara hala yerine getirmedi.

Bunlar arasında terörle mücadele yasasında değişiklik de bulunuyor. Türkiye, ekim ayına kadar vize serbestisi konusunda bir çözüm bulunmasını talep etmişti.

KAYNAK : Deutsche Welle
YORUMLAR 151 TÜMÜ
  • hayati 10 yıl önce Şikayet Et
    sen bilmiyorsun heralde; bunlarin ipi hic olmadiki bunlar.!!!! ipsiz.
    Cevapla
  • adil 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hangi isimle anılırsa alınsınlar HAÇ lı ruhu taşıyorlar. Bu haçlı ateşi yer yüzünde tek müslüman kalmayıncaya kadar devam ederler. Çünkü sürekli islam düşmanlığı pompalanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle