Ban: Halep'te savaş suçu işleniyor!

BM Genel Sekreteri Ban: "Halep'te tahrip gücü yüksek bombalar kullananlar ne yaptığının açık bir şekilde farkında. Onlar savaş suçu işlediğini biliyor."

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2016 18:26 GÜNCELLEME 28.09.2016 21:16 DÜNYA
Ban: Halep'te savaş suçu işleniyor!
Ban: Halep'te savaş suçu işleniyor!

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Halep'teki durumun tartışıldığı genel kurulda, "Halep'te tahrip gücü yüksek bombalar kullananlar ne yaptığının açık bir şekilde farkında. Onlar savaş suçu işlediğini biliyor." açıklamasını yaptı. Ban, "Kentteki durum mezbahadan kötü" değerlendirmesinde bulundu. 

BM Genel Sekreteri, "Mezbaha bile oradaki durumun yanında daha insani kalıyor. Hastaneler, klinikler, ambulanslar, sağlık personeli her saat başı saldırıya uğruyor. İnsan Hakları İçin Tıp Adamları'na göre Halep'teki sağlıkçıların yüzde 95'i kentten kaçmaya zorlandı, tutuklandı ya da öldürüldü. Bu Suriyeli sağlık çalışanlarına açılmış bir savaştır" çıkışını yaptı. 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Gokhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Gunaydin..
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz sonunda rusya ve suriyenin attıgı her adım desteklenmeli bizlerce :) hukumetımız durumun arkasında ve desteklıyor gızlıden gızlıye.Oldurulenler bölgede çatışma çıkartacak öso ıcındekı dost gorunumlu hainler. olayları iyi sentezleyin.ve su duayı edelim Allah bu cografyada hertürlü kalleşliği hainliği önlesin ve bölgeye huzur gelsin diye. inşallah.
    Cevapla
  • Yazık size 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün ülkeler sesini çıkarmadıkları için bu suça ortaktırlar.İnsanların yaşamlarına son verirken hiç düşündünüzmü ölürken arkanızda kalan ne olacak
    Cevapla
  • zalo han 7 yıl önce Şikayet Et
    peki siz ne yapıyorsunuz ey zavallı bm yöneticileri!
    Cevapla
  • ???? 7 yıl önce Şikayet Et
    Haaa yani tahrip gücü düşük bombalar kullanılsa sorun yok.... Savaşın suçu mu olur lan???? Savaşın kendisi başlı başına bir suçtur bir kere...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR