Küstah açıklama! AP sonucu yediremedi

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, referandum sonuçlarına ilişkin yazılı açıklamasında, “Türkiye’deki bütün demokratlar için üzücü bir gün” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2017 21:21 GÜNCELLEME 17.04.2017 10:45 DÜNYA
Küstah açıklama! AP sonucu yediremedi
Küstah açıklama! AP sonucu yediremedi

Kati Piri’nin açıklamasının tam metni şöyle: “Adil olmayan bir seçim ortamında, Türkiye nüfusu az bir farkla Erdoğan’a denetimsiz yetki verecek, otoriter bir sisteme uygun olan anayasa paketine destek verdi. Bu, Türkiye’deki bütün demokratlar için üzücü bir gün. Bu ülkenin kuvvetler ayrılığına saygı duymayan, hiçbir denetim mekanizması bulunmayan bir anayasayla Avrupa Birliği’ne katılamayacağı açık. Eğer paket değiştirilmeden uygulanırsa, bu durum Avrupa Birliği’yle müzakerelerin askıya alınmasına yol açacaktır.'' dedi.

Piri skandal açıklamasına şöyle devam etti: ''Bugünkü oylamanın sonucu, Avrupa değerlerinden büyük bir kopuş anlamına geliyor. Erdoğan’ın otokratik tavrı Türkiye toplumunu derinden kutuplaştırdı ve ekonomiye zarar verdi Bazı. AB liderlerine yönelik Nazi suçlamaları, Türkiye’nin siyasi bir ortak olarak inandırıcılığına ciddi zarar verdi. Türkiye’de demokrasi ve temel haklar için savaşan herkesin yanında olmaya devam edeceğim. Bugünkü sonuçlar, Türkiye’de Avrupa değerlerini paylaşan ve ülkeleri için farklı bir gelecek seçen milyonlarca kişi olduğunu gösteriyor. AB, onların yüzüne kapıları hiçbir zaman kapatmamalı.”

AB VE AB KOMİSYONUNDAN ORTAK AÇIKLAMA

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, halk oylaması sonucuna ilişkin ortak yazılı bir açıklama yaptı. Sonucun not alındığının belirtildiği açıklamada, "usulsüzlük iddiaları" dahil Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Uluslarası Gözlem Misyonunu'nun değerlendirmesinin beklendiği kaydedildi.

AVRUPA KONSEYİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNDE DEĞERLENDİRİLECEK

Anayasa değişikliğinin ve özellikle de pratikteki uygulamasının, Türkiye'nin AB adayı bir ülke ve Avrupa Konseyi üyesi yükümlülükleri ışığında değerlendirileceği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'yi, Avrupa Konseyi'nin olağanüstü hale ilişkin de olmak üzere endişeleri ve önerilerini ele almaya teşvik ediyoruz. Halk oylamasının yakın sonucu ve anayasa değişikliğinin kapsamlı sonuçlarına bakarak, Türk yetkilileri (anayasa değişikliğini) uygulamada mümkün olan en geniş kapsamlı uzlaşıyı aramaya davet ediyoruz."

AVRUPA KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin halkoyuna sunulduğu referanduma ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye'de yönetim referandum sonucunda ortaya çıkan yakın sonucu göz önünde bulundurarak bundan sonra atılacak adımlar konusunda dikkatli olmalı. Hukukun üstünlüğü ilkesine uygun olarak yargı bağımsızlığının garanti edilmesi büyük önem taşıyor, Avrupa Konseyi bu süreçte Türkiye'ye destek olmaya hazır."

YORUMLAR 305 TÜMÜ
  • Diriliş 7 yıl önce Şikayet Et
    Kahrınızdan Geberin Alın o Avrupa değerlerinizi başınıza çalın şahsiyetsizler. işinize geldiği zaman sömürü düzeninize hizmet ettiği zaman demokrasi, size hizmet etmiyorsa o zaman diktatörlük öyle mi yemezler artık, Türk milletine ve iradesine seve seve saygı duymayı öğreneceksiniz
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru yolda devam adam reis durma eğilme
    Cevapla
  • bahattin 7 yıl önce Şikayet Et
    soysuzlar kederinizden geberin
    Cevapla
  • kaymakam 7 yıl önce Şikayet Et
    dikkate almayın kata PİRE Yİ....
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    ciddiye almaya gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR