Almanya, İncirlik için ABD'nin kapısını çaldı!

Almanya, Türkiye ile yaşanan İncirlik ziyareti krizinde ABD’den arabuluculuk yapmasını istiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2017 10:01 GÜNCELLEME 18.05.2017 10:58 DÜNYA
Almanya, İncirlik için ABD'nin kapısını çaldı!
Almanya, İncirlik için ABD'nin kapısını çaldı!

Resmi temaslarda bulunmak üzere ABD’ye giden Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, mevkidaşı Rex Tillerson ile görüşmesinde ABD’den Türkiye’nin Alman milletvekillerine İncirlik’te bulunan askerleri ziyaret izni vermesi konusunda devreye girmesini istedi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Gabriel görüşme sonrasında NATO partneri ülkeler arasında farklı bir ilişki olması gerektiğine dikkat çekerek, "Amerikalıların Türkiye ile bizim şu anda olduğunun aksine bir ilişki içerisinde olmamız konusunda Türklerle görüşmek için ellerindeki imkanları kullanacaklarına inanıyorum" dedi.

Gabriel Çarşamba günü Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine verdiği demeçte, Türkiye’nin İncirlik ziyaretine izin vermemesini eleştirmiş ve "Ben sadece Türk hükümetinin gelecek günlerde fikrini değiştirmesini ümit edebilirim. Aksi takdirde Alman parlamentosu hiç kuşkusuz askerlerini Türkiye'de bırakamaz" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    eğer yetkililer şu yaşadıklarımızdan sonra almanya hollanda ve israille en ufak onların faydasına bir münasebete girerlerse 12 adayı kaybettiğimiz ferasetsizliğin daniskasını 21 . yüzyılda bu memlekete yaşatacaklar bu kadar nettir.
    Cevapla
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani Alamanlar gidiyordunuzya, nooldu şimdi aracı aramaya başladınız. En iyisimi siz ginede gidin İncirlikten.
    Cevapla
  • Erhan TÜRÜDÜ 6 yıl önce Şikayet Et
    300 milyar euroya hallederiz sizin işi.pamuk eller cebe
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Patates kafalı Almanlar, önce kendi yaptıklarınızın müttefikliğe yakışıp yakışmadığına bir bakmanız gerekmiyor mu?
    Cevapla
  • Aydın SÖYLEMEZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeme yapmadıkları fırıldak kalmadı.Kıbrıs Rum Kesimini ada bölünmüş olduğu halde AB ye alarak teamülleri tok saydılar.Ama bize, güya müzakere ediyoruz,vizeyi bile kaldırmak içim bir sürü şart koştular.İsmini kimsenin duymadığı ülkelere bile vize yokken bize var.Buna ne denir?KALLEŞLİK...Defolun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR