İran’da 5 bin yıllık mezarlık bulundu!

İran’ın Sistan ve Belucistan eyaletinde 5 bin yıllık bir mezarlık bulunduğu ve mezarlıkta milattan önce 3. yüzyıldan kalma mezarların yer aldığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2017 09:08 GÜNCELLEME 30.05.2017 09:53 DÜNYA
İran’da 5 bin yıllık mezarlık bulundu!
İran’da 5 bin yıllık mezarlık bulundu!

Tahran Times'ın aktardığına göre, İran'ın Sistan ve Belucistan eyaletinde 5 bin yıllık antik bir mezarlık bulundu.

​Arkeolog Morteza Hessari, 430 hektarlık mezarlıkta 5 bin mezarın bulunduğunu ve mezarların çoğunun Part İmparatorluğu döneminden (MÖ 247-224) kalma olduğunu söyledi.

 

YORUMLAR 3
  • DNA 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş kullanıcı kodlu kardşim mumyalardan gerekli genetik materyal temin edilebiliyor. Yoksa Eski Mısır mezarlarında Akdeniz insan genetiğine rastlanamazdı. Eğer bu mezarlıkta mumyalar varsa ki eğer eski Türklerle ilişkili bir mezarlıksa muhakkak vardır , o zaman genetik materyallere ulaşılmasıda mümkündür. Bence sen öyle devam et. Sen daha güzel gidiyorsun. :) :) :)
    Cevapla
  • orası da bizimdi... 6 yıl önce Şikayet Et
    part impratorluğu turani bir imparatorluktur. öpöz türk kavimlerindendir. bizim akademisyenlerin bu işi muhakkak takip etmeleri gerek. hatta gerekirse açılan mezarlardan dna örnekleri alınıp karşılaştırma yapılmalı. unutturulan, yok sayılan tarih ve kültür mirasımıza sahip çıkmalıyız. bizim en az 10 bin yıllık tarihimiz mevcuttur ancak sahip çıkan, araştıran, okuyan, katkıda bulunmak isteyen hiç yok..
    Cevapla
  • kardeş 6 yıl önce Şikayet Et
    DNA testi mi? ya dalga geçiyon yada DNA ne olduğunu bilmiyon. devam et böyle güzel gidiyon :D
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR