AB'den strateji atağı! Yayınladılar...

Avrupa Birliği, savunma ve güvenlik alanında iş birliğini geliştirmeyi öngören bir strateji belgesi yayımladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2017 16:50 GÜNCELLEME 07.06.2017 16:50 DÜNYA
AB'den strateji atağı! Yayınladılar...
AB'den strateji atağı! Yayınladılar...

AB Komisyonu tarafından hazırlanan "Avrupa'nın Savunma Geleceği Yansıma Belgesi", Birliğin savunma geleceğine ilişkin farklı senaryolar içeriyor. Belgede üye ülkelerin ortak savunma yeteneklerini geliştirmek ve verimli savunma harcamaları yapmalarını sağlamak üzere Avrupa Savunma Fonu kurulması önerisi de yer alıyor.

Belge, cuma günü Çekya'nın başkenti Prag'da yapılacak Savunma ve Güvenlik Konferansı'nda üye ülkeler tarafından değerlendirilecek.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, düzenlediği basın toplantısında, "AB'de güvenlik alanında hızlı bir şekilde ilerleme kaydediyoruz. Bugün Komisyon'un yayınladığı Yansıma Belgesi birliğimizin geleceği için bir katkı sağlıyor ve vatandaşlarımızdan gelen daha etkili savunma talebine cevap veriyor. AB, üye ülkelerine askeri yeteneklerini geliştirme ve etkili savunma yatırımı yapma konusunda yardımcı olabilir. Bir yıldan daha kısa bir sürede çok yol kat ettik ve bu ivmeyi koruma konusunda kararlıyız." ifadelerine yer verdi.

Mogherini, belgede yer alan en kapsamlı savunma iş birliği senaryosunda dahi AB'nin geliştireceği savunma kapasitesinin "NATO'ya alternatif olmayacağını, NATO'nun kabiliyetlerinin tekrarı olmayacağını ve ittifaka rakip olmayacağını" vurguladı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR