İngiltere'de camiye saldırı! Bilanço açıklandı

İngiltere'nin başkenti Londra'da tervih namazı çıkışında bir araçla gerçekleştirilen ve Müslümanları hedef alan terör saldırının bilançosu açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2017 09:00 GÜNCELLEME 19.06.2017 10:11 DÜNYA
İngiltere'de camiye saldırı! Bilanço açıklandı
İngiltere'de camiye saldırı! Bilanço açıklandı

İngiltere polisinden yapılan açıklamada, terör saldırısında 1 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı. Yaralanan kişiler arasında 2 kişinin durumun ağır olduğu belirtildi.

Saldırı hakkında başlatılan polis soruşturmasını Terörle Mücadele Birimi devraldı. 48 yaşındaki saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı.

BAŞBAKAN MAY'DEN AÇIKLAMA

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında teravih namazı sonrası Müslümanları hedef alan araçlı saldırıya ilişkin, olayın "muhtemel terör saldırısı" olarak değerlendirildiğini açıkladı.

May, minibüs sürücüsünün aracıyla kaldırımdaki yayalara çarptığı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu, korkunç bir olay. Tüm düşüncelerim olayın yaralıları, onların sevenleri ve olay yerindeki acil hizmet görevlilerinde" ifadelerini kullandı.

LONDRA BELEDİYE BAŞKANI: KORKUNÇ BİR TERÖR SALDIRISI

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da, 1 kişinin hayatını kaybettiği hadiseyi "korkunç terör saldırısı" olarak tanımladı.

İNGİLİZ MEDYASI "KAZA" DİYE GEÇİŞTİRDİ

İngiliz medyası daha bir ay önce, Londra'da yaşanan benzer terör saldırıları için doğal olarak "Kentin iki yakasında kıyım" şeklinde manşetler atmıştı.

Ancak aynı İngiliz basını, görgü tanıklarının da ifadelerinde yer aldığı üzere, sürücüsü tarafından bilinçli olarak cami cemaatinin üzerine sürdüğü minibüs nedeniyle 1 kişinin yaşamını yitirdiği 2'si ağır 8 kişinin yaralandığı saldırı için "korkunç kaza" demekle yetindi.

SALDIRGANIN FOTOĞRAFI YAYINLANDI

İngiliz basını saldırgana ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf yayınladı.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • SIYIRIK 6 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan terörist müslümanlara saldırmış
    Cevapla
  • Tarık 6 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyani terör mensubu
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    oblag diyemiyorsa islam medyasi yazsin HIRISTIAY terörüstü diye zaten basinin yetkisi var hani avruplilar mediya sevicileri gazetci hahlarini pek savunurlaya simde ne diyecekler amma babayigit bir medya yazma cesaertine sahip olmali
    Cevapla
  • DELİBEY 6 yıl önce Şikayet Et
    hristiyan terörünü lanetliyoruz. bütün hristiyanlardan endişeliyiz... yahudilerden temelli endişeliyiz zaten...
    Cevapla
  • aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    işte hristiyani terör Yahudi terörünü zaten devamlı Israil yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR