Suudlardan flaş çıkış! Katarlı kardeşlerimizden...

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cubeyr, Katar krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2017 11:20 GÜNCELLEME 04.07.2017 11:20 DÜNYA
Suudlardan flaş çıkış! Katarlı kardeşlerimizden...
Suudlardan flaş çıkış! Katarlı kardeşlerimizden...

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cubeyr, Cidde'yi ziyaret Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'le yaptığı ortak basın toplantısında Katar'la yaşanan krize ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

"KATARLI KARDEŞLERİMİZDEN OLUMLU YANIT BEKLİYORUZ"

Katar'a iletilen taleplere olumlu yanıt almayı umduklarını söyleyen El-Cubeyr, "Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, krize çözüm bulabilmek için Katarlı kardeşlerimizden olumlu yanıt bekliyor" ifadelerini kullandı.

Katar'dan gelen yanıta göre dört ülkenin duruşunu belirleyeceğini belirten El-Cubeyr, "Katar'a yönelik tedbirler, Katar'ın kendisine ve dünyaya zarar veren politikalarını değiştirmek için alındı. Bir cevap bekliyoruz ve gelecekteki duruşumuzu belirlemek için bu cevap üzerinde çalışacağız" şeklinde konuştu.

GABRİEL'DEN ARABULUCULUĞA DESTEK

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de krizin çözüme kavuşabilmesi ve körfez ülkelerinin birliğinin korunması amacıyla Kuveyt'in ara buluculuğunu desteklediklerini vurguladı.

"Körfez krizine en iyi çözüm terörizm ve aşırılık yanlısı kuruluşlara herhangi bir destek sağlanmaması için anlaşmaya varmaktır" diyen Gabriel, körfezin istikrarının bölgenin güven ve istikrarı için önemli olduğunu söyledi.

YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz türkler biliyoruz,bir tek kulagimizin arkasi kaldi deriz!NE SAM IN SEKERI,NEDE ARABIN ZEKERI!Biz türküz bu dili konusan da türk tür,sn ecevit in söyledigi bir söz vardir,bazilari türk olduklarni söylemeye utaniyor demisti!ama millet unutulmaya terk edilmis, sayin atamizin söyledigi cümleyi ,sn rte.sayesinde tekrar kesftetti!NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE.
    Cevapla
  • yurtTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu araplar sonunda anlaşırlar yetmez bir de Türkiyeye düşmancan kararlar alırlar, demedi demeyin.
    Cevapla
  • Ali Kılıç 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya, Suudi Arabistan 'a tasmayı takmış istediği gibi kullanıyor.
    Cevapla
  • 43.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Zibidi
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    suud ailesi her zaman haçlıların bir numaralı uşağı olmuştur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR