Tarihi Bağdat kapısı DEAŞ'tan alındı!

Suriye'de, terör örgütü DEAŞ'ın elinden tarihi Bağdat kapısının da alındığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2017 21:02 GÜNCELLEME 06.09.2017 21:02 DÜNYA
Tarihi Bağdat kapısı DEAŞ'tan alındı!
Tarihi Bağdat kapısı DEAŞ'tan alındı!

Suriye'de, terör örgütü DEAŞ'ın 'başkent' ilan ettiği Rakka'da ABD öncülüğündeki koalisyonun hava desteği ile Demokratik Suriye Güçleri'nin başlattığı operasyonlarda, kentin yüzde 65'inin temizlendiği, tarihi Bağdat kapısının da alındığı belirtildi.

DEAŞ'TAN GERİ ALINDI

Suriye'deki Kürt internet sitelerinde yer alan habere göre, Rakka operasyonu 3 aydır devam ederken, koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği operasyonda Rakka'nın tarihi yerlerinden biri olan Bağdat kapısı, terör örgütü DEAŞ'tan geri alındı.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Kentin yüzde 65'ini DEAŞ'tan temizleyen ve ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri ile DEAŞ arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kentin Mensura, Sekene ve Emin mahallelerinde şiddetli çatışmalar devam ederken, Rakka kentinin merkezinde yer alan söz konusu 3 mahallede çok sayıda DEAŞ'lının öldürüldüğü belirtildi.
 
Rakka'da, DEAŞ'tan temizlenen tarihi Badat kapısı, eski Rakka'yı çevreleyen tarihi surların başlangıcın da yer alıyor. Demir koruluklarla kapalı olan Bağdat Kapısı, 1980li yıllarda Suriye rejimi tarafından restore edilmiş. 30 metre yüksekliğinde bulunan Bağdat kapısının alınmasıyla güneyden eski Rakkaya giden yolun kontrolü de tamamen Demokratik Suriye Güçlerine geçmiş oldu.

YORUMLAR 2
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Alanlarda terörist
    Cevapla
  • Gutbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu şunlara demokratik süriye güçleri demeyin bunlar terörist bunlar , ne demokrasi nede başka birşey!!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR