BM'den flaş çağrı

BM Genel Sekreteri Guterres, Kerkük'te askeri gerilime ilişkin, Irak hükümetine ve IKBY'ye gerginliğin artmaması için koordineli adımlar atmaları çağrısında bulundu

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2017 23:15 GÜNCELLEME 16.10.2017 23:15 DÜNYA
BM'den flaş çağrı
BM'den flaş çağrı

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Guterres'in Kerkük'teki gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

BM'DEN ÇAĞRI

Dujarric, "Genel Sekreter Guterres, Irak merkezi hükümetine ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne, çatışmaların ve gerginliğin artmaması, kanun ve düzenin bozulmaması için koordineli adımlar atması çağrısı yapıyor." dedi. 

Guterres'in, tarafların krizi birlikte yönetmesi ve mevcut tüm meselelerin diyalog yoluyla ve Irak Anayasası ile tutarlı bir şekilde çözülmesi gerekti

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • esas 6 yıl önce Şikayet Et
    Petrolün gözü kör olsun kör olacakta zaten. Nasıl huzur barış istiyorlar yaktıkları ateş ile söndürdükleri ocak ile ilgilenmeden. Elde ettikleri kazanımları piyonları gidince ortada öylesine kalacaklarını görünce ateşlendiler.
    Cevapla
  • Eginli 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Iraktan ayrilip bagimsiz bir devlet istiyorlar, Kerkukude dahil etmisler. IKYB ve YPG birlikte calisiyor bolgenin demografik yapisi zorla degistiriliyor, YPG ye en modern silahlarida kurucunuz ABD verdi. Daha onceden tum uyarilar yapildi, cagrida bulunuldu dinlemediler eeeee daha ne yapmalari gerekiyordu? Butun bu olanlar varken neredeydiniz? Bu BM oldu sana bir fitne-i fucur kurumu. ABD ve oradaki yahudi lobisi sayesinde. Insallah yakinda dagilir tipki Milletler cemiyeti gibi.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    sana ne boş işiler müdürü
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    beslediğiniz itlere operasyondan önce neden engel olmadınız. operasyon barzani lehine olsaydı aynı cümleleri kurarmıydınız.
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlere iyi davranın demek istiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR