İflastan kurtarmıştı ama Trump'tan tehdit yemişti!

Twitter, Apple ve Citigroup’a ortak olan Talal’ın Türkiye’de de yatırımları var.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2017 09:31 GÜNCELLEME 06.11.2017 09:56 DÜNYA
İflastan kurtarmıştı ama Trump'tan tehdit yemişti!
İflastan kurtarmıştı ama Trump'tan tehdit yemişti!

Trump, başkanlık yarışı sırasında tartıştığı Talal’ı, “Baba parasıyla Amerikalı siyasetçileri yönlendiriyorsun. Ben seçilince böyle bir şey olmayacak” diyerek tehdit etmişti. 

Riyad’ta gerçekleşen saray darbesinde gözaltına alınanlar arasındaki dikkat çeken isimlerden biri de eski Kral Abdullah’ın yeğeni, Kingdom Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Ülkenin en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Kingdom Holding’in Yönetim kurulu başkanı olan bin Talal, Forbes’a göre 17 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin isimleri arasında yer alıyor. Şirketinin Twitter, Apple, Citigroup, Four Seasons otelleri zinciri ile Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News Corp’ta hisseleri bulunuyor.

TRUMP'I İFLASTAN KURTARMIŞ

Bin Talal ABD’deki başkanlık yarışı sırasında Donald Trump için “Amerika’nın yüz karası” diye tweet atmış ve Trump’a ‘asla kazanamayacağı’ başkanlık yarışından çekilmesini söylemişti. Trump ise Prens’e ''Budala'' diye karşılık vermiş, onun ‘baba parasıyla Amerikalı siyasetçileri yönlendirmeye çalıştığını’ söylemiş ve “Ben seçilince böyle bir şey olmayacak” demişti. Twitter’daki tartışmanın ardından basın mensupları Trump’a bin Talal’ı tanıyıp tanımadığını sorduğunda, “Hiç tanışmadım” şeklinde cevap vermişti. Ancak daha sonra 1991 yılında Trump’ın bin Talal'a borçlandığı ortaya çıkmış, 1995 yılında ise Trump iflas noktasındayken, bin Talal'ın New York City Plaza Hotel’in çoğunluk hissesini Trump’tan satın aldığı kaydedilmişti. 

TÜRKİYE'DE YATIRIMLARI VAR

Prens El Velid bin Talal’ın Türkiye’de de yatırımları bulunuyor. Farklı bölgelerde yer alan bu yatırımlar arasında 14 otel bulunuyor. Bin Talal’ın 2017-2018 döneminde Türkiye’de 5 buçuk milyar dolar yatırım yapacağı da açıklanmıştı. Prens Talal, 15 Temmuz ihanet girişimi sonrası Türkiye’ye ilk geçmiş olsun mesajı yayınlayan ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu açıklayan isimlerin de başında geliyordu. 

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Palewi 6 yıl önce Şikayet Et
    Samimi bulmuyorum kesinlikle sabırla bekleyip göreceğiz 15 Temmuz da bizi ilk destekleyen olması manidar bana göre
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Türkiye de yaşasaydı. Binlerce kişiye iş.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    El welid tallal suudi arabistan da ciddi yolsuzluk içerisine girmiş ve büyük servet elde etmişti. Şimdi ise meşru krala biat etmeyerek darbe hazırlığı yaptığı sırada kıskıvrak yakalandı. Suudi arabistan muhtemel kanlı bir darbeden hiç kimsenin burnu bile kanamadan kurtuldu. Ikinciden bu mesele suudi arabistanin iç meselesi bizi ilgilendirmez.
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    iç mesele diye bir şey yok. hala sen ordamısın yedi düvel iç mesele demeden her yere sarıyor sen iç mesele diyorsun
    Cevapla
  • Berke 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede 14 oteli varmis..Arabistanda kac tane Turkun oteli var?Niye hep baskalarina yediriyoruz?Adam Trumpu kurtarmis simci ise cezasini cekiyor,bize ne!
    Cevapla
  • 15 Temmuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberi tam oku 15 Temmuz sonrası desteklemiş bizi. Şimdi operasyonla tutuklananlar bağımsız hareket edebilecek kişiler. meydan Abd kuklalarına kaldı şimdi.
    Cevapla
  • Muallim 6 yıl önce Şikayet Et
    Ders bir ne kadar abd askeri o kadar kolelik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR