Karadavi: Yeniden dünyaya hakim olmalıyız!

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi, ''Bu ümmetin yeniden o günlerine döndürmek zorundayız.'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2017 14:04 GÜNCELLEME 07.11.2017 14:24 DÜNYA
Karadavi: Yeniden dünyaya hakim olmalıyız!
Karadavi: Yeniden dünyaya hakim olmalıyız!

Esenler Belediyesi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği "İslam Esaslarında Alimlerin Anlaşması" konulu Beşinci Mütevelli Heyeti Toplantısı, sonuç bildirgesinin okunmasıyla tamamlandı.

50 ülkeden yaklaşık 100 alimin katılımıyla, Dünya Müslüman Alimler Birliği ile Esenler Belediyesi işbirliğinde düzenlenen, "İslam Esaslarında Alimlerin Anlaşması" konulu 5'inci Mütevelli Heyeti Toplantısı, sonuç bildirgesinin yayınlanmasının ardından sona erdi. Esenler'deki Ramada Plaza'da düzenlenen programa; Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadavi, Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Şube Başkanı Abdulvahap Ekinci, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Eski Kudüs Müftüsü Sabri İkrime, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile alimler katıldı.

 

SİZİN ÇAĞRINIZ UFKUMUZU AÇACAK

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Biz, bu toprakların çocukları olarak tarihin büyük sorumluluğunu üzerinde taşıyan bir milletin temsilcileriyiz. O açıdan ümmetin nerede bir derdi varsa o derdi kendimize dert edinmiş bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizler bugün sizleri misafir ederken, hocam bana (böyle bir toplantı yapacağız) dediğinde hiç tereddüt etmeden (tabi ki misafir ederiz) dedim. Biz buna ev sahipliği yapmayacaksak kim yapacak diye hemen daveti kabul ettim. Aslında buradan çıkacak kelimelerin, buradan çıkacak cümlelerin, her bir ümmetin bağrından çıkan nesle, hangi ışığı taşıyacağını merak ettiğimi de ifade etmek isterim. Bizler, gerçekten bazı şeyleri duyduğumuzda iç dünyamızdaki pırıltıların zedelendiğini ama bazı şeyleri de duyduğumuzda iç dünyamızdaki pırıltıların ziyadesiyle arttığını görüyoruz. Bu açıdan sizlerden duyacağımız ses, sizlerin bize vereceği ufuk çok önemlidir. Bizler sizleri misafir etmekle bu ufku alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

DİYANET İŞLERİ'NİN KAPISI SİZLERE HEP AÇIK

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun da, Diyanet İşleri Başkanı'nın değişmesinin siyasetinin de değiştiği anlamına gelmediğini kaydederek, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı kapısının kendileri için açık bulunduğunu dile getirdi. Argun, "İslam dini, iki kelime üzerine kurulmuştur, tevhid ve birlik. Bu iki kelime doğrultusunda alimlerin etkin ve önemli bir sorumluluğu bulunmaktadır" dedi.

HAKİKATE YAKLAŞMAK, ALLAH'A YAKLAŞMAKTIR

Eski Kudüs Müftüsü Sabri İkrime ise alimlerin, toplumlarının liderliğini üstlenmek zorunda oldukları bir dönemden geçtiklerini aktararak, "Bizler bugün bu ilmi konferansta bir eğitim günü olarak derinlemesine ilmi tartışmalarda bulunduk. Bu tartışmalar ne kadar derin olursa, hakikate o kadar yaklaşmış oluruz, ne kadar hakikate yaklaşırsak Allah'a da o kadar yaklaşmış oluruz" ifadesini kullandı.

ÜMMETİ ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜRELİM

Dünya Müslüman Alimler Birliği 5'inci Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda konuşan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el- Karadavi, İslamın, Arap yarımadasından Çin'e, Semerkand'a, Hint yarımadasına, Asya'ya ve Avrupa'ya kadar ulaşarak yayıldığını belirterek, "O zamanlar Emeviler, Müslümanlar çok kısa bir sürede dünyanın yöneticileri olmuştur. Öyleyse bu ümmetin yeniden o günlerine döndürmek zorundayız. Bu da bizim ümmete verdiğimiz sözümüz olsun" dedi.

ERDOĞAN'I DESTEKLİYORUZ

Türkiye'yi yeniden dünyanın lideri konumuna yükseltmekte, Türk halkını yeniden ayağa kaldırmak konusunda gece gündüz çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini söyleyen Karadavi, kendilerinin ümmetin yeniden güçlü olması, kendi ayakları üzerinde duran, öz gücüyle bunu sağlayan bir ümmet olması için çaba sarf etmek zorunda olduklarını ifade etti.

ÜMMETE IŞIK OLALIM

Karadavi, İslam ümmetinin görevinin, başkalarını da hidayete eriştirmek olduğunu vurgulayarak, "Hazreti Muhammed'in mesajını tek bir kelimeyle özetlememiz gerekirse 'rahmet' kelimesini diyebiliriz. Ancak alemler için rahmet. Öyleyse bu ümmetin bu rolünü üstlenmesi gerekmektedir ve alimlerin de İslam mesajını taşıyan alimlerin sorumluluğu da bu ümmetle birlikte ümmetin yolunu açmak, onlara ışık olmak, onları ileriye doğru taşımak olmalıdır" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Karadavi'ye günün anısına Esma-ül Hüsna tablosu hediye etti.

HAKSIZ YERE HAPİSTE TUTULANLAR SERBEST BIRAKILMALI

Programda okunan sonuç bildirgesinde, birliğin, heyetin önem önceliğine sahip iç meselelerinin yanı sıra, İslam ümmetinin birçok sorunlarını da masaya yatırdığı bildirildi. Sonuç bildirgesinde, heyetin birlik planında yer alan hususların hayata geçirilmesinden memnuniyet duyulduğu, özellikle İslam ümmetine yönelik akademik, ilmi, bilinçlendirici ve yenilikçi mesajının sürdürülmesi çağrısında bulunulduğu ifade edildi.

Birçok İslam ülkesinde haksız yere hapishanelerde tutulan alimler, davetçiler, entelektüeller, gazeteciler ve diğer mazlumların serbest bırakılması gerektiği vurgulanan sonuç bildirgesinde şunlar kaydedildi:

"Dünya halkları, devletleri ve teşkilatlarına Yaratıcı'nın razı olacağı şekilde adalet ve doğruluk ile barış içerisinde bir arada yaşamanın sağlanması, dünyanın kalkınmasında gerçek ortaklık prensiplerinin güçlendirilmesi, tüm mazlum ve mağdur insanların yanında durulması çağrısında bulunmaktadır. Heyet, ateizm, yozlaşma ve şiddet dalgasına karşı özellikle gençlerin ve Müslüman ailelerin korunması ve İslami eğitimin arttırılması başta olmak üzere, genel kurulun onayladığı önceliklere sahip olunması çağrısında bulunmaktadır. Heyet, Türk halkına, Esenler Belediyesi'ne samimi misafirperverlikleri ve bu toplantının gerçekleşmesine yönelik katkıları sebebiyle şükranlarını sunmaktadır."

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Paranın ve petrolün gücü güneş olduğu şu dönemde maalesef ilmin ve alimin gücü ışığını yansıtmaya çalışan yıldız gibi kalıyor.ne ısıtabiliyor ne de aydınlatabiliyor.
    Cevapla
  • Demokrasi 6 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasiyleme muslumanlar yonetilicek........
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    bilime koşulsuz ve tam önem vermeden ve şu din tüccarlarını hemde hepsini bir tane bırakmamak kaydıyla tasfiye etmeden dediğiniz şey mümkün değil olmaz sayın kardavi.
    Cevapla
  • Gakko 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHUMMANSURNA Fİ TÜRKİYE Dualarınızı eksik etmeyin
    Cevapla
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    Fethi, Fatih yapan Akşemseddin'dir. Geliyoruz Sayın Hocam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR