Tika'nın Amerika'da Ahıskalılar için ilk projesi

ABD’nin West Springfield kentinde Ahıskalı Türkler için Boston Başkonsolosluğunun girişimleri ve Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansının (TİKA) katkılarıyla çocuk parkı inşa edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.12.2017 17:38 GÜNCELLEME 18.04.2024 13:38 DÜNYA
Tika'nın Amerika'da Ahıskalılar için ilk projesi
Tika'nın Amerika'da Ahıskalılar için ilk projesi

ABD’nin Massachusetts eyaletindeki West Springfield kentinde yaşayan Ahıskalı Türkler için Türkiye’nin Boston Başkonsolosluğunun girişimleri ve Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansının (TİKA) katkılarıyla inşa edilen çocuk parkı açıldı.

TİKA'nın ABD'deki Ahıska Türklerine yönelik ilk projesi

Park, TİKA’nın ABD’de çocuklara ve Ahıska Türklerine yönelik ilk projesi olma özelliğini taşıyor.

"Ahıskalı Türklerin her zaman yanındayız"

Boston Başkonsolosu Budak, parkın açılış töreninde yaptığı açıklamada, "Türkiye, anavatanlarından 73 yıl önce korkunç şartlarda sürgün edilen ve bugün dokuz ayrı ülkede yaşayan Ahıska Türklerinin durumunu çok yakından takip ediyor ve dünyanın hangi köşesinde olurlarsa olsunlar her zaman onların yanında yer alıyor." dedi.

15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu

Törende Ahıska sürgününde, 15 Temmuz darbe girişiminde ve vatan savunmasında şehit olanlar için 1 dakikalık saygı duruşunun yapılması ve Türk ve Amerikan milli marşlarının seslendirildi.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği'nin mesajı

DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) Amerika Konseyi Başkanı Aydın Mamedov, 73 yıldır sürgün gören ve Amerika'da yaşayan Ahıska Türklerine sahip çıkan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan’a, bakanlara ve vekillere desteklerinden dolayı bütün Ahıska Türkleri adına teşekkür etti.

Mamedov, DATÜB Amerika Konseyi’nin Türkiye kurumlarıyla işbirliği içinde gerçekleştirdiği faaliyetleriyle ilgili “ABD’de 16 farklı bölgede 18 bin civarında Ahıska Türkü yaşıyor. Konsey 2015’ten bu güne kadar Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklığıyla kurulan 11 camisi ve merkezi ile hizmet veriyor.” İfadelerini kullandı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın ve tüm Başkonsolosların, Ahıskalıların her zaman yanında olduklarını belirten Mamedov desteklerinden dolayı şükranlarını ifade etti. Bu projenin TİKA’nın ABD'deki Ahıska Merkezlerinde gerçekleştirdiği ilk projesi olmasından ayrı bir mutluluk duyduklarını vurgulayan Mamedov, TİKA başkanlığına ve bu proje üzerinde çalışan Türkiye’nin Boston Başkonsolosu Ömür Budak'a teşekkürlerini sundu. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR