İsrail'den Polonya'ya tepki: Çok tehlikeli!

İsrail, "Yahudi soykırımında Polonyalıların Nazilerle suç ortaklığı yaptığı suçlamasını yasaklayan" yasa tasarısının onaylanmasını, "çok tehlikeli bir gelişme" olarak nitelendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2018 17:15 GÜNCELLEME 01.02.2018 17:15 DÜNYA
İsrail'den Polonya'ya tepki: Çok tehlikeli!
İsrail'den Polonya'ya tepki: Çok tehlikeli!

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahshon yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin, İkinci Dünya Savaşı’nda planlı ve sistematik şekilde Yahudilerin öldürülmesinde Polonyalıların rolü olduğu iddiasını yasaklayan yasa tasarısının Polonya Senatosunda kabul edilmesine şiddetle karşı olduğunu belirtti.

"Tarihi gerçekleri yalanlayan her türlü girişimin, çok tehlikeli  olduğunu" vurgulayan Nahshon, "Gerçekleri değiştirebilecek kanun yoktur" ifadesini kullandı.

 

Yahudilerin öldürülmesinde Polonyalıların rolü olduğu iddiasını  yasaklayan yasa tasarısı, cuma günü parlamentonun alt kanadından geçtikten sonra  bugün, üst kanadı senatoda da 23'e karşı 57 oyla kabul edilmişti.

Polonya, İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi rejimi tarafından işgal edilmiş  ve ülkede Polonyalı Yahudiler dahil milyonlarca kişi öldürülmüştü. Nazi işgali  sonrası Polonya’da başta Auschwitz olmak üzere birçok "ölüm kampı" kurulmuştu.

Polonya’daki Nazi ölüm kamplarının "Polonya ölüm kampı" şeklinde  nitelendirilmesini de yasaklayan tasarı, bu gibi ithamlarda bulunan kişilere ise  3 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Yasa tasarısının yürürlüğe girmesi için Polonya Cumhurbaşkanı  Andrzej  Duda’nın onayını alması gerekiyor.

YORUMLAR 2
  • Emrah 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekleri Türkiye için de değiştirecek kanun olmadığını da seveee seve öğreneceksiniz !!
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    saygı gösterceksin, mecbursun israil, orası modern avrupa birliğine bağlı bir ülke
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR