Veliaht Salman'dan Türkiye için küstah açıklama

Mısır'ı ziyaret eden Suudi veliaht prensi Salman bin Muhammed, Türkiye hakkında küstah sözler sarf etti. Suudi prens Türkiye, Katar ve İran için şeytan üçgeni ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2018 13:36 GÜNCELLEME 06.03.2018 13:57 DÜNYA
Veliaht Salman'dan Türkiye için küstah açıklama
Veliaht Salman'dan Türkiye için küstah açıklama

Suudi Arabistan'da krallık için hazırlanan Selman, ilk yurt dışı seyahatini gerçekleştirdiği Mısır'da skandal açıklamaların altına imzasını attı.

Darbeci Sisi ile görütükten sonra ılımlı İslam vizyonuna uygun davranarak ilk kez Kıpti kilisesinei ziyaret eden Selman, ziyaret sonrasında bölge ülkeleri Türkiye ve İran ile Katar'ı şeytan üçgeni olarak tanımladı.

 

ŞEYTAN ÜÇGENİ

Söz konusu ülkelerin Arapların güvenliğine tehdit olabilecek politikalar izlediğini söyleyen prens Muhammed, İran'ı da mezhepçilik politikalarını yaymakla suçladı.

Arap CBC kanalına konuşan ve prens Salman bin Muhammed'in basınla yaptığı görüşmelere katılan bir gazeteci prens Muhammed'in Katar ile yaşanan krizin büyütülecek bir mesele olmadığını ve bir bakanın bir günde çözebileceği bir sorun olarak gördüğünü aktardı.

CBC kanalına konuşan gazeteci Salman bin Muhammed'in ayrıca, "Erdoğan'ın yönettiği Osmanlılar, Müslüman Kardeşleri de kullanarak halifeliği yeniden getirmek istiyor. İran ideolojik devrimini yaymak istiyor." dediğini aktardı. Muhammed'in Irak ve Mısır'ın Sina bölgesindeki terör gruplarını da sayarak Türkiye ve İran ile birlikte 'şeytan üçgeni' suçlamasında bulunduğu belirtildi.

YORUMLAR 153 TÜMÜ
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Envard sedad din,başina gelenler bir günde sisi nin de başina gelecegi muhakkak,islam alemi bunu unutmaz,savaşir ölür,öldürür,intikami alir!bunu dünya da Biliyor.Misir 1967 20 bin askeri öldü,okadarida sakat kaldi,yahudi topraklarini üçe katladi,suudiler beraber belki yahudiden intikam alir ama nasil?usa nin ve yahudi devletinin verdigi sadakalarla yaşamini sürdürdügü müddet ce imkansiz.
    Cevapla
  • ayetullah genco 6 yıl önce Şikayet Et
    armut dibine düşmüş. osmanliya karşı ingilizlerin safinda yer alip savaşan bu prens bozuntusunun dedeleri idi. şaşırdık mı? hayir
    Cevapla
  • Zeyneppp 6 yıl önce Şikayet Et
    Dili sürçmüş,kendilerinden bahsetmiş....kendilerine yakışır cümle kurmuş
    Cevapla
  • TALHA 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika ile sen ne oluyorsun peki,ben söyliyeyim,soytarı oluyorsun
    Cevapla
  • Tuğrul 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte görüyorsunuz Ebu Cehilin torunu Vahabi Selman. Kafirun suresini hiç okumamış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR