Almanya'da 'İslam' çatlağı!

İçişleri Bakanı Seehofer'in "İslam Almanya'ya ait değildir" sözleriyle koalisyon ortakları CDU ve CSU arasında başlayan tartışma sürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2018 13:04 GÜNCELLEME 01.04.2018 13:17 DÜNYA
Almanya'da 'İslam' çatlağı!
Almanya'da 'İslam' çatlağı!

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in "İslam Almanya'ya ait değildir" şeklindeki sözleri koalisyon ortakları Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) arasında görüş ayrılığı yarattı.

MÜSLÜMANLARA SAYGI

 

 

Alman Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble, İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğunun artık kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi. CDU'lu politikacı Schäuble, Funke Medya Grubu'na verdiği mülakatta, ''Tarihini gidişine engel olamayız. İslam'ın artık Almanya'nın bir parçası haline gelmesi durumuyla herkesin yüzleşmesi gerekiyor'' dedi.

Schäuble, ancak Müslümanların da, Müslüman gelenekleriyle şekillenen bir ülkede yaşamadıklarının bilincinde olması gerektiğini vurguladı.

MERKEL'E TEPKİ

Müslümanlara saygı başlıklı açıklamaların geldiği Almanya'da yabancı karşıtlarının Merkel'e yönelik tepkileri de sürüyor.

CSU Alman Meclis Grubu Başkanı Alexander Dobrindt ise Focus dergisine yaptığı açıklamada, "İslam Almanya'ya ait değildir" sözünü tekrarladı. "İslam Almanya'ya ait" sözünün göçmenlere yanlış bir mesaj olacağını belirten Dobrindt, bu sözün "uyuma engel" olduğunu savundu.

Göçmenlerin topluma uyum sağlaması gerektiğini vurgulayan Dobrindt, bu ülkede Almanları karşılarına alarak yaşamamaları gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • zabit 6 yıl önce Şikayet Et
    Vay be bizim içimizde yaşayan mankurtların avrupasına bak ne özgürlük be kesin birileri çok alkışlamıştır
    Cevapla
  • As1 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Erdogan da der ya . Bunlara inanip bir yere gidemessiniz Eyer bizler bunlara kendi evimizin anahtarini birakirsak ve Bunlara inananlara Vah halimize vah gelicegimize Ayni sonra israildeki palestinler gibi onlarin dedeleri Osmanliya uymadi Bunlara ve bunun gibilerine tav oldular simdikte Bak torunlari kan icinde yasiyor Ey Türkiye yurdunu bu gibi hainlere yedirme koru
    Cevapla
  • ZOR38 6 yıl önce Şikayet Et
    naziler hortladı dün yahudiyi vahşice katledenin ta kendisidìrler
    Cevapla
  • Anlatmak Gerek 6 yıl önce Şikayet Et
    Son günlerin trend söylemi:Görüyorsunuz işte,anlatmaya gerek yok.ISLÂMın dirilişini ey dünya insanları...
    Cevapla
  • CcC 6 yıl önce Şikayet Et
    İSLÂM almanyanın gerçeğidir.Sadece almanyanin değil tüm dünyanın gerçeğidir.Buna kulak tıkamak,görmezden gelmek ya da bu gerçeği dillendirmemek GÜNEŞin,Ayın v.b. inkârı demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR