Uçak krizi! ABD, NATO, AB ve Kremlin'den açıklama

Hollanda ve Avustralya, 2014 yılında Ukrayna hava sahasındayken düşen Malesia Airlines'e ait uçağın füze ile düşürülmesinden Rusya'yı sorumlu tuttuğunu açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2018 13:04 GÜNCELLEME 14.06.2021 10:20 DÜNYA
Uçak krizi! ABD, NATO, AB ve Kremlin'den açıklama
Uçak krizi! ABD, NATO, AB ve Kremlin'den açıklama

Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının 2014 yılında Ukrayna'nın doğusunda seyrederken füzeyle düşürülmesi konusunda yapılan uluslararası soruşturmada, atılan füzenin bir Rus tugayına ait olduğu sonucuna varılmıştı.

Soruşturma sonucunun açıklanmasından sonra Hollanda ve Avustralya, resmen Rusya'yı uçağın düşürülmesinden dolayı suçladı.

 

 

Ve açıklandı! Uçağı Rus ordusunun füzesi düşürdü

Hollanda'nın liderliğindeki soruşturma ekibi, füzenin Kursk kentinde konuşlanan bir Rus tugayından geldiğini iddia edilmişti. Rusya ise suçlamaları kabul etmemişti.

Ruslar 'uçak düşürdü' açıklamasına Rusya'dan cevap

RUSYA'DAN KULLANILAN FÜZE HAKKINDA CEVAP

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, 2014'te Ukrayna'nın doğusunda düşen MH17 sefer sayılı yolcu uçağını vuran füzenin Rus ordusuna ait olduğu iddiasını içeren Hollanda soruşturmasına ilişkin olarak, Hollandalı soruşturmacıların kanıt olarak motorlarını gösterdiği tüm füzelerin 2011'den sonra imha edildiğini öne sürdü.

Kremlin'den yapılan açıklama da ise, Hollanda ve Avustralya'nın yönelttiği iddialar "şiddetle" reddedildiği açıklandı.

ABD: RUSYA'NIN SORUMLU TUTULMASI GEREK

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2014 yılında Ukrayna’da düşürülen MH17 uçağından Rusya’nın sorumlu tutulması gerektiğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert yaptığı açıklamada, Malezya Havayolları'na ait MH17 yolcu uçağının 17 Temmuz 2014'te Ukrayna'nın doğusunda seyrederken füzeyle düşürülmesinden Rusya'nın sorumlu tutulması gerektiğini söyledi. Neuert, "ABD, Hollanda Başsavcısı tarafından sunulan Ortak Soruşturma Ekibi'nin (JIT) bulgularına tam olarak güveniyor. Malezya Havayolları'na ait MH17 uçağı, Rusya'nın Kursk şehrinde bulunan Rusya Federasyonu'na ait 53. Uçak Tugayı'dan fırlatılan füzeyle düşürüldü" dedi. 

AB VE NATO'DAN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) ve NATO, düşürülen uçakla ilgili Rusya hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, düşürülen uçakla ilgili "Rusya'yı sorumluluğu kabul etmeye" çağrıldı.

İNGİLTERE VE HOLLANDA'DAN AÇIKLAMA

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, "Rusya olayın cezasız kalacağına inanıyor olabilir. Rus hükümeti, uçağın düşürülmesindeki payını ortaya koymalı ve soruları şimdi cevaplamalı" ifadesini kullandı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Malezya'ya giden MH17 sefer sayılı uçağın vurulmasında Rusya'nın sorumluluğu üstlenmesini istedi. Rutte'ye göre Moskova yönetimi füze sistemini bölgeye gönderdiği için sorumlu.

DÜŞÜRÜLEN UÇAKTA 298 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Amsterdam'dan Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a giderken havada ikiye bölünen uçakta bulunan 298 kişinin tamamı hayatını kaybetmişti. BUK füzesiyle vurulan uçak bu sırada Ukrayna'daki Rusya yanlısı isyancı güçlerin elindeki bölgeden geçiyordu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 3
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçağı Aborjinler düşürmüş olmasın. ABD'nin başını çektiği koalisyon güçleri, hazır bahane varken hemen bomba yağdırmaya başlar bu mazlumlara da.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya nın gözü önünde öldürülen insanlar için bir sözleri yokken, nedeni belli olmayan bu duruma rusya yaptı diyorlar. Uçakta ölenler değil ki dertleri rusya yı sıkıştırmak.
    Cevapla
  • ben 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ve hollanda söylüyorsa kesin yalandır. en iyi yaptıkları iş yalan söylemek.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR