İran'dan kafa karıştıran açıklama!

Tahran'dan "İran'ın nükleer etkinliği, 2015'teki anlaşma çerçevesinde kalacak" açıklaması geldi. Dün ise İran'ın dini lideri Hamaney, askıya alınan nükleer çalışmalarının yeniden hazırlanması için yarından itibaren başlatılması talimatını vermişti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2018 12:07 GÜNCELLEME 05.06.2018 12:30 DÜNYA
İran'dan kafa karıştıran açıklama!
İran'dan kafa karıştıran açıklama!

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ABD'nin çekilmesine rağmen 2015'te P5+1 ülkeleriyle yaptıkları anlaşmayı sürdüreceklerini açıkladı. 

Salihi, "İran'ın nükleer etkinliği, 2015'teki anlaşma çerçevesinde kalacak" ifadesini kullandı.

 

 

İran liderinden dünyayı şoke eden talimat

DÜN TALİMAT VERMİŞLERDİ

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise, ülkesinin askıya aldığı nükleer çalışmalarını yeniden başlatılması için hazırlıkların yarından itibaren başlatılması talimatını vermişti.

YORUMLAR 5
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Şunu söylemekte de fayda görüyorum müslüman ülkeler arasında bağımsız diyebileceğimiz bakın bağımsız demiyorum! İki ülke o da türkiye ve irandır ama nedense hiçbir zaman birbirleri ile iyi geçinmelerine izin verilmiyor. Şunu herkesin anlaması gerek gayrimüslimler ne kadar demokrasi ya da çağdaşlıktan bahsetseler de aslında hepsinin hedefi müslümanları yok etmek. Biz de kendimizi kandırıp gayrimüslimleri dost ediniyoruz. Görüyorsunuz ki hiç bir antlaşmaya sağdık değiller. Umarım daha iyi günlere...
    Cevapla
  • hollandadan 5 yıl önce Şikayet Et
    Iranin tek guvenecegi Ulke turkiye gerisi tehlikeli rusya israille gizli anlasti ruslar guvenilmez para icin herseyi yaparlar iranda pkk yi topraklarindan cikarmasi lazim Turk askeri kandile dayandi bakalim Iran turkiyeye ne kadar destek verecek gorecegiz
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye abd'ye sırtını tam olarak çevirdiği zaman iran türkiyenin yanında olacaktır. Bugüne kadar iran eğer ki türkiye ile yanyana gelememişse de abd yüzündendir. Abd ise hiçbir zaman Türkiye ve İranın birlikte adım atmasına müsaade etmez.
    Cevapla
  • ufuk 5 yıl önce Şikayet Et
    İranın da Türkiyenin de nükleer güç olması şart...
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    iran kardeş ülkemiz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR