69 erkeği karşısına aldı! Tarihlerinde bir ilk

Amsterdam Belediye Meclisi'ndeki en büyük sol grup olan Yeşil Sol Parti'nin (GL) eski lideri Femke Halsema, Amsterdam'ın yeni belediye başkanı seçildi. Hollanda'nın başkenti Amsterdam, tarihinde ilk kez bir kadın belediye başkanı tarafından yönetilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2018 10:22 GÜNCELLEME 28.06.2018 12:22 DÜNYA
69 erkeği karşısına aldı! Tarihlerinde bir ilk
69 erkeği karşısına aldı! Tarihlerinde bir ilk

Amsterdam Belediye Meclisi'nin adaylık başvurusu için çağrısında, yeni başkanın, "cesur, kararlı ve merhametli" olması gerektiği vurgulanmıştı, ancak belediye başkanlığı için ilk aşamada az sayıda talep gelirken, ikinci turda 16 kadın 69 erkek olmak üzere toplam 85 başvuru yapıldı. Başvuruları inceleyen Gizli Danışma Kurulu, Mart ayında yapılan yerel seçimlerde, Amsterdam Belediye Meclisi'nde en fazla sandalye kazanan Yeşil Sol Parti'nin eski lideri Femke Halsema'yı Amsterdam Belediye Başkanlığı için uygun buldu.

Hollanda İstihbarat Teşkilatı'nın (AIVD) güvenlik soruşturmasının ardından Kral Willem Alexander tarafından resmen atanacak olan Halsema, 6 yıl boyunca belediye başkanlığı koltuğunda oturacak.

 

 

Hollanda'da yerel hükümet konumundaki belediye meclisleri halk tarafından seçiliyor. Belediye başkanları ise, meclisin önerisiyle Kral tarafından atanıyor.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • belcikali ali 5 yıl önce Şikayet Et
    demek tam yahudiymis yoksa secilmezdi
    Cevapla
  • Tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın maalesef, Müslümanlara karşı tavır alıyor/sergiliyor. Onun seçilmesi bir şans meselesi değil. Hollandadan yazıyorum.
    Cevapla
  • adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    bunun adinada demokrasi deniyor hollandada cok ayip cokkkk
    Cevapla
  • Belgie 5 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda İstihbarat Teşkilatı'nın (AIVD) güvenlik soruşturmasının ardından Kral Willem Alexander tarafından resmen atanacak.Avrupa da bunun icin hain cikmiyor,istihbarat aktif olarak kullaniliyor..
    Cevapla
  • ayan 5 yıl önce Şikayet Et
    hollandada belediye başkanı seçilmez atanır bilginize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR