Salon buz kesti! 'Devirip, işgal edelim'

Associated Press (AP) haber ajansı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek ve ülkeyi işgal etmek için, dönemin Dışişleri Bakanı Rex Tiilerson'nın da aralarında bulunduğu bir toplantıda, "Bölge için büyük tehdit oluşturuyor. Maduro'yu devirelim" dediğini iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2018 13:36 GÜNCELLEME 05.07.2018 14:10 DÜNYA
Salon buz kesti! 'Devirip, işgal edelim'
Salon buz kesti! 'Devirip, işgal edelim'

ABD Başkanı Donald Trump'ın kurmaylarına defalarca Venezuela'yı işgal etmeyi önerdiği öne sürüldü. Trump geçen Ağustos'ta "Venezuela için gerekmesi halinde askeri yollar dahil birçok seçeneğimiz var" demişti.

Ancak Associated Press (AP) ajansı, Trump'ın, işgal fikrinde kamuoyu önünde ifade ettiğinden daha ısrarcı olduğunu yazdı.

 

 

MADURO'YU DEVİRMEYİ ÖNERDİ

Ajansa göre, Trump bu açıklamayı yapmadan bir gün önce Oval Ofis'te görüştüğü üst düzey yetkililere, bölge için tehdit oluşturduğunu söyleyerek Nicolas Maduro'yu devirmeyi önerdi.

ODADAKİ HERKES ŞAŞKINA DÖNDÜ

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili Oval Ofis'te dönemin Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster ve Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da olduğunu belirtirken, Trump'ın önerisi odadaki herkesi şaşırttı.

Odadakiler sırayla söz alarak Trump'ı bu fikrinden vazgeçirmeye çalıştı, bunun ABD'nin Venezuela'ya yaptırım politikasına destek veren Latin Amerikalı müttefikleriyle aralarını açacağını söyledi.

Ancak Trump ikna olmadı ve New Jersey'de yanında Tillerson varken, "Venezuela için birçok seçeneğimiz var. Bu ülke bizim komşumuz. Dünyanın her yerinde, çok çok uzak yerlerde askerlerimiz var. Venezuela çok uzak değil. Orada insanlar acı çekiyor ve ölüyor" dedi.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Hitler
    Cevapla
  • Kanuni 5 yıl önce Şikayet Et
    ecdad bu haberleri görse kahrolur
    Cevapla
  • ASiLBEY_ÇUBUK_06 5 yıl önce Şikayet Et
    Bazı ülkeler bölge için tehdit oluşturuyor,o ülkenin icabına bakılması lazım demiş amerika başkanıTurp.Biraz haklılık payı varsa AMERİKA dünya için tehdit oluşturuyor,ilk önce Amerikanın icabına bakılması lazım.
    Cevapla
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanki gittiği yere adalet dağıtıyor duyanda inanacak.
    Cevapla
  • Erol 5 yıl önce Şikayet Et
    Hitler den farkı yok. Dünyayı kendisinin zannediyor. Amerikayı bu adam batıracak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR