Açtı ağzını yumdu gözünü! Sistani çok sert

Irak’ta Şiilerin Necef merkezli dini mercii Sistani, ülkedeki gösterilere ilişkin, halkın hükümetten hizmet beklediğini, yetkililerin konuyla ilgili yalnızca açıklamalarla yetinmemesi gerektiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2018 17:11 GÜNCELLEME 20.07.2018 17:22 DÜNYA
Açtı ağzını yumdu gözünü! Sistani çok sert
Açtı ağzını yumdu gözünü! Sistani çok sert

Irak’ta Şiilerin Necef merkezli dini mercii Ali es-Sistani, hizmetlerin yetersizliği, işsizlik ve elektrik kesintileri gerekçe gösterilerek ülkenin güneyinde patlak veren ve başkent Bağdat’a da yayılan gösterilere ilişkin, halkın hükümetten hizmet beklediğini, yetkililerin konuyla ilgili yalnızca açıklamalarla yetinmemesi gerektiğini söyledi.

Sistani’nin Kerbela’daki temsilcisi Seyyid Ahmed es-Safi, cuma hutbesinde, Sistani’nin ülkede süren gösterilere dair mesajını okudu.

 

 

Buna göre Sistani, "Halk, hükümetten hizmet sunmasını bekliyor. Açıklamalarla yetinilmemesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Sistani, geçen hafta söz konusu gösterileri desteklediğini, göstericilerle dayanışma içerisinde olduğunu belirtmiş, hükümete "meşru" diye tabir ettiği taleplere kulak asması çağrısı yapmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • amiiin 5 yıl önce Şikayet Et
    muslumanlarin dusmani cok hemde her cesid biride bu Allahim yardim et boyle dusmanlarin serrinden koru
    Cevapla
  • yaa Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    şeytanın dünyadaki insan görünümü.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ne şeytanlığını gördün
    Cevapla
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler ABD ile beraber gece gündüz Irak’ı bombalarken bu iblis Londra’da İngiliz bürokratlarla görüşürken kameralara yakalandı. Sonra çıkıp ABD işgaline karşı savaşmak caiz değildir diye fetva verdi. Sonra ortaya çıktı ki ABD ve İngilizler bu iblise o fetva için 200 milyon dolar para vermiş. Al sana şii dini lider! Sorsan bunlardan daha büyük emperyalizm ve İsrail düşmanı yoktur!
    Cevapla
  • 777 5 yıl önce Şikayet Et
    olanlardan payı yok mu bilmiyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR