PKK pusuya yattı, bekliyor! Türkiye'ye karşı...

Hatay güneyindeki Türkmendağı çevresine yığınak yapan Esed rejimi ve İranlı milisler, İdlib güneybatısını taciz etmeye başladı. Karşılık vermeye hazırlanan TSK, gözlem noktalarını beton bariyelerle güçlendiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2018 09:57 GÜNCELLEME 26.07.2018 14:24 DÜNYA
PKK pusuya yattı, bekliyor! Türkiye'ye karşı...
PKK pusuya yattı, bekliyor! Türkiye'ye karşı...

Esed rejimi İdlib çevresi ve Türkmendağına saldırı hazırlığı yapıyor. İdlib güneybatısındaki Cisr’eş Şuğur’dan Lazkiye kırsalına uzanan Türkmendağı koridoru boyunca Esed asker, tank ve silah sevkiyatına hız verdi. Rejim bölgeye onlarca tank, zırhlı araç, füze rampası, asker ve İran destekli Şii milis gönderdi. Rejim ve müttefiklerinin saldırı hazırlıklarına karşı muhalifler de cephe hattını tahkim ediyor. Türkiye, rejimin İdlib’e yönelik saldırısına müsamaha göstermeyecek. Halen 3 milyon sivilin yaşadığı İdlib’de gergin bekleyiş sürerken Türkmendağı-Cisr’eş Şuğur hattındaki muhalif mevzilerin Esed rejimince bombalanmaya başladığı belirtiliyor. Karamanlı, Kıtani, Galat Cebel, Haddadi, Kinniddi, Karacağız, Bedema, Obin, Yamadi, Kissaniye ve Kefrence bölgelerinin rejim ve Şii milislerce taciz edildiği öğrenildi.

 

 

GÖZLEM NOKTALARINDA EK ÖNLEMLER ALINIYOR

İdlib yönünde artan hareketlilik güvenlik birimlerince dikkatle izleniyor. Bölgede 12 gözlem notası inşa eden Türk Silahlı Kuvvetleri, saldırı ihtimaline karşı askeri üslerin etrafını beton bariyerlerle güvenceye alıyor. Hama kırsalından İdlib ve Halep kırsalına uzanan gerginliği azaltma bölgelerinde konuşlanan Mehmetçik, muhtemel saldırılara karşı hazırlıklarını artırdı. Reyhanlı Sınır Kapısı ve Hırbit el-Cuz kapılarından geçen beton bariyer yüklü TIR sayısı son birkaç günde 300’ü aştı. Bariyerlerin gözlem noktaları çevresine monte işlemlerinin başladığı kaydedildi.

PKK FIRSAT KOLLUYOR

İdlib cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, PKK’nın Suriye sorumlusu Elder Halil, olası bir savaş durumunda Şam rejimiyle birlikte hareket ederek Türkiye’ye saldıracaklarını söyledi. Esas hedeflerinin İdlib sonrası Afrin’e saldırmak olduğunu söyleyen PKK elebaşısı Halil, bu amaçla binlerce teröristi Halep-Hama hattından İdlib cephesine sevk edeceklerini belirtti. Daha önce Türkiye’ye karşı sayısız kez işbirliği yapan rejim ve PKK, son dönemde bu ilişkileri ittifak boyutuna taşıdı. ABD desteğiyle Suriye kuzeyinde işgal ettiği petrol ve gaz sahalarının işletmesini rejime devreden terör örgütü, ülkenin en büyük iki barajı Tabka ve Tişrin’i de Esed’e teslim etti. PKK, İran destekli rejimin İdlib’e saldırıları yoğunlaştırması durumunda Mehmetçik ve muhaliflere saldırı için tüm imkanlarını kullanacak.

Türkmenler: Bayır Bucak Türk kalacak

Suriye Türkmen Meclisi, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin hedefindeki Türkmendağı (Bayır Bucak) bölgesine ilişkin uyarıda bulundu. Bayır Bucak’ın tamamen rejim kontrolüne geçmesi halinde Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinin tehlikeye gireceği belirtilen yazılı açıklamada Türkmenler, “Türkmendağı tamamen kaybedilmesi durumunda bölgedeki Türkmen varlığı yok olur. Türkiye’nin Akdeniz kıyı hattı boyunca uzanan güney sınırları ciddi bir tehdit altına girer. Zorla alınan her karış toprağımızı geri alana ve köylerimize geri dönene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü toprak bizim için namus, vatan bizim için onur ve özgürlük demektir. Bayırbucak Türk’tür, Türk kalacak” dedi. Esed rejimi 2015 sonunda Rusya’nın hava desteğiyle Türkmendağı’nın yüzde 85’ini ele geçirmişti. Bölgedeki 20 bini aşkın Türkmen ve Arap ise Türkiye’ye göç etmek zorunda kalmıştı.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Soner 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransa acilen bölgeden kovulmalı. Bunlar Fransa'nın işleri
    Cevapla
  • amiiin 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar seytanlar turkiye bunlara gereken cevabi vermeli kimseden cekinmesine gerek yok cunku biz her zaman hskliyiz Allahutala yardim edecek insallah
    Cevapla
  • Barbaros 5 yıl önce Şikayet Et
    Heryıl 10 bin türkmen arap egitseydik gölbaşı özel harekatta bak ne oluyordu suriyede.bugün 60 binlik özel kuvvetlik ordu olurdu.suriyede verecegimiz az destekle neler olurdu neler.
    Cevapla
  • nihat 5 yıl önce Şikayet Et
    gelin bekliyoruz gelin ki bu manada yeni yerler alalim
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bayirbucak Türk kalmalı.onlar bizim Osmanlımızın tapusudur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR