ABD'ye ret! F16'lar işe yaramaz!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD'nin F16 satma teklifini "işe yaramaz" olarak nitelendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2018 23:40 GÜNCELLEME 24.08.2018 23:52 DÜNYA
ABD'ye ret! F16'lar işe yaramaz!
ABD'ye ret! F16'lar işe yaramaz!

ABD'nin, Filipinler'e F16 jet uçakları satmayı teklif ettiğini belirten Duterte, "ABD ordumuzu dizayn etme çabası içinde ancak ordumuzun ağır silahlara ihtiyacı yok. Bizim, helikopter ve küçük uçaklara ihtiyacımız var. ABD'nin F16 teklifi işe yaramaz." dedi.

Duterte, Filipinler'de başlattığı uyuşturucu ile mücadelenin ABD tarafından eleştirilmesinden sonra böyle bir teklifin gelmesini de kabul etmediğini kaydetti.

 


ABD'YE GÖNDERME!

ABD ile "dost" olduklarını kabul ettiğini ifade eden Duterte, "Evet biz dostuz. Bu dostluğu, ABD'nin bizi yıllar önce sömürmesinden hatırlıyorum. Üzerinde anlaşma yapılan bir dostluk değildi." ifadesini kullandı.

ABD'YE REST ÇEKMİŞTİ

Duterte daha önce, ABD'nin Rusya'dan satın alacakları silahlar konusunda uyarı yapmasına, "Siz kim oluyorsunuz da bizi uyarıyorsunuz?" diye karşılık vermişti.

Duterte'nin geçen yıl Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyarette, iki ülke arasında askeri işbirliği anlaşması imzalamıştı.

Moskova, Filipinler'e isyancılarla mücadeleye katkı amacıyla 5 bin kalaşnikov tüfeği ücretsiz göndermişti.

Filipinler hükümeti, Rusya'dan denizaltı, devriye gemisi, helikopter ve zırhlı araç satın almayı planladıklarını açıklamıştı.

YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD orayı da mı demokratiklestitecek acaba.
    Cevapla
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd de her oyun vardır.tavşan koş tazı tut.ayağına çelme tak düşür,sonra seni kolundan ben tutup kaldırdım kahramanlığı.adamın cebindeki tüm paraları al.artık yemezler.zalimler ne yapar hepsi inşaallah biliniyor.
    Cevapla
  • paslanmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    acilen gidip hurkus satmamiz lazim bunlara
    Cevapla
  • duterde akıllı ama 5 yıl önce Şikayet Et
    amerikaya rest çekti ne alaka bi hafat içinde işdi filipinlerde şehir işgal etti .amerika gidip kendi adamlarına karşı filipinlere yardım etti.aynı kemal sunal filimleri. seni ben korurum yoksa !!!!.haraca bana vereceksin.
    Cevapla
  • kaptan44 5 yıl önce Şikayet Et
    filipinleri severim ama başlarındakini sevmem abd ye rest çekti diye gözümde büyüyecek değil filipinlerde emperyalizmin kapitalizmin istediği müslümanları öldürmeye katletmeye gelince hep beraberler duarte ninde trump ve avengelist yahudi lerden farkı yok
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adam 2016 da göreve geldi müslümanlara mora adasında özerklik ve kendi hükümetini kurma şeri mahkeme kurma gibi hakları kabul edip barış görüşmelrini olumlu bitirdi bilib bilmeden sallama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR