ABD Genelkurmay Başkanı açıkladı: Hazır olun!

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Esed rejiminin İdlib’e yapacağı olası bir operasyonda kimyasal saldırı düzenlemesine karşılık Trump'ın askeri seçeneklerin hazır olmasını istediğini ve Beyaz Saray ile düzenli irtibat halinde olduklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2018 17:54 GÜNCELLEME 09.09.2018 17:54 DÜNYA
ABD Genelkurmay Başkanı açıkladı: Hazır olun!
ABD Genelkurmay Başkanı açıkladı: Hazır olun!

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, ABD’nin kimyasal silah kullanımına karşı yaptıkları uyarıların Beşşar Esed tarafından göz ardı edilmesi ihtimaline karşı, Beyaz Saray ile rutin diyalog halinde olduklarını açıkladı
 
Reuters’ın haberine göre Hindistan ziyareti sırasında kendilerine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dunford, Suriye’de düzenlenecek bir kimyasal saldırıya ABD’nin askeri olarak karşılık verip vermeyeceğine henüz karar verilmediğini söyledi.
 
Dunford, ''Fakat kimyasal saldırı yapılması durumunda, planlamamızda nerede olduğumuzu bilmesini sağlamak için (Beyaz Saray ile) rutin bir diyalog içindeyiz. (Trump) askeri seçeneklere sahip olmamızı istiyor. Biz de onu güncellenmiş askeri seçeneklerimiz hakkında bilgilendiriyoruz'' ifadelerini kullandı. 
 
Esed rejiminin olası bir kimyasal saldırı hazırlığına dair ABD istihbaratı hakkında yorum yapmayı reddeden Dunford, İdlib'e rejim operasyonunun durdurulabilmesi için herhangi bir şansın olup olmadığına dair soruya ise ''bunu durdurabilecek bir şey var mı bilmiyorum'' cevabını verdi. 

YORUMLAR 71 TÜMÜ
  • Muharem 5 yıl önce Şikayet Et
    Esat decalin ta kendisi ülke yerle bir oldu hala baskaim diye dolniyo 1 miliyo n katili gram guru seref olsa hitler gibi kendii¿
    Cevapla
  • 15000km 5 yıl önce Şikayet Et
    150000 km senin ne isin var
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Saldıracaksan saldır güzelim bahane uydurma delikanlı ol.
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    katil ABD. daha yeni fosfor bombası attınız Suriye'ye.. neyin kimyasalını araştırıyorsunuz. hepsi bahane petrol şahane desenize. gözünüzü petrol bürümüş milyonlarca insanın ölümünden sorumlusunuz rejim ve kullandığınız terör örgütleri ile birlikte.
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    büyük şeytan, zamanında biraz sağduyulu davransaydı suriye böyle olmazdı, işleri şeytanlık, amaçları menfaat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR