Fransa'dan sürpriz 'İdlib' teklifi!

Fransa Dışişleri Bakanı, "İdlib'de gelişigüzel bombardıman savaş suçu sayılmalı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2018 18:19 GÜNCELLEME 12.09.2018 18:19 DÜNYA
Fransa'dan sürpriz 'İdlib' teklifi!
Fransa'dan sürpriz 'İdlib' teklifi!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, "Suriye'nin İdlib şehrine yapılan gelişigüzel bombardıman savaş suçu sayılmalı" dedi.

FRANSA GENELKURMAY BAŞKANI 'VURMAYA HAZIRIZ' DEMİŞTİ

 

 

Fransa Genelkurmay Başkanı François Lecointre, İdlib'deki saldırılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Lecointre, "Eğer İdlib'de kimyasal silah kullanılırsa Suriye'yi vurmaya hazırız" dedi.

Lecointre ayrıca; Suriye'de DAEŞ'in elinde bulunan son bölgelerin de ekim ayı sonuna kadar temizlenmiş olacağını belirtti. 

RUSYA VE ALMANYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'nin İdlib kentinde teröristlerin gerçek kimyasal silah kullanımına hazırlandığı ifade edildi. Rusya'dan bugün yapılan açıklamada da, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne İdlib'de kimyasal silahlarla ilgili provokasyona izin vermemesi çağrısında bulunulmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, Rusya Dışişleri  Bakanı Sergey Lavrova’a, Rusya’nın İdlib ve Suriye’de insani felaketin  yaşanmaması konusunda sorumluluk almasını beklediklerini söyleyeceğini belirtti. Maas, Federal Meclisteki (Bundestag) bütçe görüşmeleri kapsamında  yaptığı konuşmada, ülkesinin Suriye’deki çözüme ilişkin sorumluluk üstlenmediği  yönündeki eleştirilere karşı çıktı.

Maas, "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a, Rusya’nın İdlib ve Suriye’de insani felaketin önlenmesi konusunda sorumluluk almasını beklediğimizi söyleyeceğim" dedi. Almanya'nın Suriye’de insani sorumluluğu da yerine getirdiğini savunan  Maas, Almanya’nın Suriye’nin yeniden inşasına, bir siyasi süreç olduğunda  katılacağını kaydetti.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • yiğido58 6 yıl önce Şikayet Et
    Alçak batılı ve Yahudiler, gelecek hesapları için Müslümanlara acımadan karınca ezer gibi yok ediyorlar. Alçaklardan kaçanlar ne yapsın neyle nasıl karşı koysun kapılarını açan Müslüman kardeş ülkelere sığınıyorlar, ekonomik ol sıkıntı oluyor ancak yapılacak başka bir şey de yok. Zamanında görüp ona göre politika oluşturmak gerkti, gavurun oyununa figüran olduk, Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde izleyelim
    Cevapla
  • efrasyab 6 yıl önce Şikayet Et
    herif sakip agaya benziyor
    Cevapla
  • muhsin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ifadeler bile utanç verici ve suç. Sivilleri bombalamak zaten suç.
    Cevapla
  • Barış 6 yıl önce Şikayet Et
    Onca insana yazık olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR