İlk karar! Saldırı sonrası İran harekete geçti

İran, Ahvaz kentindeki askeri geçit törenini hedef alan saldırının ardından "Irak'a açılan iki sınır kapısını geçici süreliğine" kapattı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2018 13:02 GÜNCELLEME 22.09.2018 13:55 DÜNYA
İlk karar! Saldırı sonrası İran harekete geçti
İlk karar! Saldırı sonrası İran harekete geçti

Irak medyasında yayınlanan haberlere göre İran, askeri geçit töreni sırasında gerçekleştirilen saldırısı sonrası güvenlik gerekçesiyle Basra'daki Şelamçe ve Meysan'daki Eş-Şib gümrük kapılarındaki geçişleri durdurdu.

Haberde, İranlı yetkililerin muhtemel başka bir saldırıya karşın, sınır bölgesindeki güvenlik önlemlerini artırdığı, sınırın hem insani hem de ticari geçişler için "geçici bir süreliğine kapalı kalacağı" belirtildi. 

 

 

SABAH TERÖR SALDIRISI OLMUŞTU

İran'ın Huzistan Eyaleti Vali Yardımcısı Ali Hüseyinzade, Ahvaz kentinde İran-Irak savaşının 38. yılı nedeniyle düzenlenen askeri geçit töreni sırasında gerçekleştirilen saldırıda 11 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını duyurmuştu. 

Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif de Ahvaz kentindeki askeri törene saldırının El Ahvaziye örgütü tarafından düzenlendiğini açıklamış, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise saldırıdan ABD ve terörün bölgesel destekçilerinin sorumlu olduğunu belirtmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Yetkin gözcü 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede irakta yaptiklari katliamlara saysinlar keske hepsi geberseydi iranala turkiye bir olmali diyen iranin ne hain oldugunu hala anlamamissinn pekaka ile bir olan osmanli dusmani hainler bunlar
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    bugun iran yarin sira sende unutma .
    Cevapla
  • Cabir 5 yıl önce Şikayet Et
    hedefte ülkemiz var, RTE bunun farkında ama halen içimizdeki hainler ittifakı bunu kabul etmiyor, neden; ülkenin bölünmesi için, çalışıyorlar arkalarında siyonistler var. bir cok ulke insanı kandırılıyor yazık demeyeceksin merhamet yok. İran'ın da merhamet etmemesi lazim ama onlar Suriye'nin bu hale gelmesinde veballeri var.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Terörün kaynağı ABD dır.
    Cevapla
  • realist 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK-PYD saldırdı ve sorumlusu kesinlikle ABD. Binlerce tır yığınak yaptılar. Hedef Türkiye ve İran. Birlik olmalıyız.
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Can bu yahu sen naapardin patlayan bombaya kafa mi atardin?!?!
    Cevapla
  • cansın can 5 yıl önce Şikayet Et
    Valla ne diyim tören alanını baskın yapılıyor ve oradaki askerler çil yavrusu gibi dağılıyor kaçıyor.videoyu izledim şaştım kaldım cesur iran askerlerine doğrusu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR