Söz verdiler: İdlib mutabakatına uyacağız!

Türkiye ve Rusya arasında verilen karara göre silahsız tampon bölge olacak olan İdlib'ten muhalifler çekilmeye başladı. HTŞ'nin de aralarında bulunduğu gruplar mutabakata uymak konusunda söz verdiler.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2018 10:37 GÜNCELLEME 27.09.2018 12:37 DÜNYA
Söz verdiler: İdlib mutabakatına uyacağız!
Söz verdiler: İdlib mutabakatına uyacağız!

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye ve Rusya, İdlib'in yeni bir silahsızlandırılmış tampon bölge olmasına kara vermişlerdi. 15-20 kilometre bir alan olarak tasarlanan bu bölge muhalifler ve Esed rejimi arasında tampon görevi görecek ve bölgede düzenli bir biçimde Türk ve Rus askeri devriye gezecek.

TÜM GRUPLAR MUTABAKATA UYACAK

 

Reuters haber ajansına konuşan muhalifler, Heyet Tahrir el Şam'ın da aralarında olduğu grupların, İdlib mutabakatına uyma yönünde sinyaller verdiğini açıkladı.

İsminin açıklanmamasını talep eden yetkiliye göre, İdlib'in çoğunu elinde tutan Heyet Tahrir el Şam'ın üçüncü kişiler aracılığı ile bölgedeki Türk askeri yetkilileri ile temas kurduğunu açıkladı. Aynı yetkili radikal örgütün son birkaç günde, anlaşmaya uyacağı yönünde işaretler vermeye başladığını söyledi.

Reuters'a konu ile igili Türk yetkililer tarafından bilgilendirildiğini söyleyen muhalif yetkili, "İşler yolunda gidiyor. Tahrir el Şam, anlaşmaya uyacağını duyurmadan, gereğini yerine getireceğini sözünü verdi." dedi.

ÇEKİLMEYE BAŞLADILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters'a Çarşamba günü yaptığı açıklamada, radikal grupların 'silahsızlanma bölgesi'nden çekilmeye başladığını açıklamıştı.

Rusya ile Türkiye arasında varılan mutabakata göre, radikal muhaliflerin Ekim ortasına kadar bölgeden ayrılmasının sağlanması gerekiyor.

YORUMLAR 2
  • baha 5 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili mücahit kardeşlerim türkiyeye uyduğunuz icin size teşekkür ederim allah sizi haktan ayirmasin ye allahh
    Cevapla
  • Dilek 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye içinde olmasaydı anlaşmaya uymazlardi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR