Fransa'ya Türk Modeli: Erdoğan yaptı, sıra bizde

Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, katıldığı bir programda "Türkiye modeli" önerisinde bulundu. Hollande, başbakanlık makamının kaldırılması ve cumhurbaşkanının yürütmenin başındaki tek yetkili olması önerisinde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2018 17:52 GÜNCELLEME 04.10.2018 18:35 DÜNYA
Fransa'ya Türk Modeli: Erdoğan yaptı, sıra bizde
Fransa'ya Türk Modeli: Erdoğan yaptı, sıra bizde

Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, başbakanlık makamının kaldırılması ve cumhurbaşkanının yürütmenin başındaki tek yetkili olması gerektiğini söyledi.

Hollande, Public Senat kanalında, Fransa'da 5. Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle sonuçlanan 1958 Anayasası'nın kabul edilişinin 60'ıncı yıl dönümünde anayasaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yürütmede başbakanın rolü ve temsil yetkisine ilişkin eleştirilerde bulunan Hollande, "Gordion düğümünü kesip atmak lazım. Sonuna kadar gidilmeli. Cumhurbaşkanının, yürütmenin başındaki tek yetkili olması gerekir" dedi. 

 

 

Fransa'da parlamentonun Amerikan Kongresi benzeri bir işlev kazanması gerektiğini belirten Hollande, böylece cumhurbaşkanının, aynı zamanda meclis çoğunluğunun da başı olacağını söyledi. 

Ülkede, 2012-2017 döneminde cumhurbaşkanlığı yapan Hollande, görevde olduğu sırada bu konuyu düşündüğünü fakat gündeme getirmediğini de sözlerine ekledi.

4 Ekim 1958'de yürürlüğe giren Fransız Anayasası, şimdiye kadar 24 kez değişikliğe uğradı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ocak ayından itibaren anayasada değişiklik yapılacağı ve reforma gidileceğini söylemişti. Macron'un bu değişikliklerle ilgili detayları kısa süre içerisinde açıklaması bekleniyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • tek 5 yıl önce Şikayet Et
    lıder ulke olmak boyle bışey herhalde
    Cevapla
  • Egeliden 5 yıl önce Şikayet Et
    Alcılarınızın ayarları ile oynamayında Türkiyeyi ve Reisi izlemeye devam edin...Merak etmeyin kaybetmezsiniz Dö La Francala. :)
    Cevapla
  • Karadenizli 5 yıl önce Şikayet Et
    Birde pkkya destek vermeseniz
    Cevapla
  • Gurbetçi .36 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Macron önce insanlığı öğrenin sonra Reisı örnek alın
    Cevapla
  • sözcü 5 yıl önce Şikayet Et
    yappp yappp onuda yapp yakinda birde müslüman olurusunuz :) müslümanlari hic sevmediginiz halde yavas yavas adimlarla istemeyerek eninde sonunda islamin modeline seriatina dönerseniz bütün avrupa hic sasirmammm kahin bulgar BABA VANGANIN kehanetide gerceklesmis olur hahahhahah
    Cevapla
  • mommo a 5 yıl önce Şikayet Et
    abi sen hangi sinifi bitirdin ha ha diyorsun bi sor bakiyim baba vangayi bilen varmi . merak etme elbette sevenlerde var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR